ΠΑΜΕ – Απεργία στις 20 Νοέμβρη: ”Λεφτά για μισθούς, υγεία, παιδεία, έξω από του πολέμου τα σφαγεία”

ΠΑΜΕ – Απεργία στις 20 Νοέμβρη: ”Λεφτά για μισθούς, υγεία, παιδεία, έξω από του πολέμου τα σφαγεία”

«Αυτό που ζήσαμε δυο μέρες ήταν η ζωντανή μαχητική έκφραση της ανόδου των ταξικών αγώνων» επισήμανε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο κλείσιμο των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και υπογράμμισε στη συνέχεια:

«Σε όσους ψάχνουν σωτήρες και μεσσίες, σε όσους λοιδορούν τους ταξικούς αγώνες, τους το λέμε καθαρά: Η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση είναι εδώ.

Θα αναμετρηθούμε “στα γεμάτα” και θα κερδίσουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική που είναι εδώ και αποτελεί έκφραση της στρατηγικής των επιχειρηματικών ομίλων για φτηνή, πολύ φτηνή εργασία, χωρίς ΣΣΕ, εργάσιμο χρόνο λάστιχο, κοινωνικοασφαλιστικά συστήματα πλήρως εμπορευματοποιημένα, θυσίες χωρίς τέλος για την ενίσχυση των επιχειρηματικών κερδών.

‘Αλλωστε έκφραση της είναι και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που για τους λαούς είναι θάνατος, γενοκτονία, αμέτρητες καταστροφές, για αυτούς είναι διέξοδος στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, με ενεργή συμμετοχή και μοιρασιά της λείας».

«Δε χωρούν αυταπάτες: ΕΕ – ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – τα κόμματα που διαμόρφωσαν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο είναι εναντίον μας. Οι άνθρωποί τους μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που εκφράζονται με τη θλιβερή απαξιωμένη ηγεσία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης, που έχουν παραιτηθεί ακόμα και από τη διεκδίκηση των άμεσων αναγκών της εργατικής τάξης» είπε.

«Ζήσαμε πολλά την δεκαετία που πέρασε. Κυβερνήσεις μονοκομματικές, πολυκομματικές συνεργασίας, «εθνικής σωτηρίας», «κοινωνικής σωτηρίας», δεξιές – σοσιαλδημοκρατικές – αριστερές» ανέφερε ο Γ. Πέρρος και μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Θα δώσουμε σφοδρές μάχες το επόμενο διάστημα ενάντια στην προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής οργής που θα κάνουν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, ειδικά η ΠΑΣΚΕ. Και επειδή εδώ γνωριζόμαστε πολύ καλά, όση προσπάθεια και αν κάνουν οι εργοδότες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το πολιτικό σύστημα να ξεπλύνει το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ δεν θα τα καταφέρει.

Γιατί κανείς δεν ξεχνά ότι αυτό το κόμμα ψήφισε και τα τρία μνημόνια πότε με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ, πότε με το ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν ξεχνά τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους που έχει ψηφίσει, την καταστολή ενάντια στους εργατικούς αγώνες. Κανείς δεν ξεχνά τη βρώμικη αποστολή της ΠΑΣΚΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τότε που μέσα στην καπιταλιστική κρίση έλεγε ότι “οι απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους”, τότε που υπέγραψε τις Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις με τους πετσοκομμένους μισθούς με πρόσχημα να μη χαθεί το επίδομα γάμου. Τότε που μέσα στην πανδημία έβαλε λουκέτο στα συνδικάτα, στο όνομα των υγειονομικών μέτρων και πειθάρχησε στα μέτρα καταστολής. Τότε που όταν τα συνδικάτα προετοίμαζαν την απεργία ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη έλεγε ότι δεν υπάρχει νομοσχέδιο, ότι το ΠΑΜΕ κινδυνολογεί. Τότε που έγινε το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη και αρνήθηκαν τον απεργιακό ξεσηκωμό καταγράφοντας μια από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες στην ήδη ντροπιαστική ιστορία τους. Και όλα αυτά τα έκαναν με τη στήριξη της ΔΑΚΕ και των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έφτασαν πριν λίγους μήνες να ανταγωνίζονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην απεργοσπασία για να υπονομεύσουν τους εργατικούς αγώνες. Και δε μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αυτοί που δε λένε κουβέντα σήμερα για τον πόλεμο, αύριο άμα ζορίσουν τα πράγματα θα καλούν να σκύψουμε το κεφάλι και να θυσιαστούμε στο όνομα της ενότητας και των εθνικών στόχων του κεφαλαίου.

Έρχεται ένα νομοσχέδιο που καταργεί οριστικά τη δυνατότητα η ΓΣΕΕ να υπογράφει Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αυτοί να διαμαρτύρονται στην υπουργό εργασίας γιατί δεν προχωρά το Επαγγελματικό Ασφαλιστικό Ταμείο. Τι να περιμένει όμως κανείς από τους εργατοπατέρες που έχουν κάνει ιερή αξία την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» σημείωσε.

«Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τη δική μας δύναμη, χωρίς να αναζητούμε σωτήρες – λύσεις από τα πάνω. Αυτή η δύναμη υπάρχει, είναι μπροστά μας με γραμμή προσανατολισμού κόντρα στη στρατηγική και την πολιτική τους. Αυτό εκφράζει το αγωνιστικό πλαίσιο που έχετε και συμφωνούμε, μας ενώνει στον αγώνα. Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος – Μείωση του εργάσιμου χρόνου – απεμπλοκή από τον πόλεμο – έξω από το σφαγείο κλπ. Εμείς με πράξεις και όχι με λόγια» τόνισε.

Ο Γ. Πέρρος αναφέρθηκε στον πλούσια πείρα που κατατέθηκε στο διήμερο της Πανελλαδικής Σύσκεψης σημειώνοντας ότι «αυτό δεν αναδείχθηκε μόνο στις ομιλίες των εκπροσώπων αλλά πρώτα και κύρια από τους εκπρόσωπους των εργατικών Συνδικάτων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των αγώνων. Αυτό μας γεμίζει ευθύνη και αναδεικνύει την αναγκαιότητα τα Συνδικάτα να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην κοινή δράση με όσους πλήττονται από την πολιτική το μονοπωλίων».

Αναφέρθηκε ακόμα στην τεράστια σημασία της μεγαλύτερης «συσπείρωσης συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, συνδικαλιστών στο ΠΑΜΕ – στον ταξικό αγώνα χτυπώντας τον θανάσιμο εναγκαλισμό κράτους και εργοδοσίας στις εργατικές οργανώσεις» καθώς και στην «αλλαγή συσχετισμού σε περισσότερους χώρους με δράση-πάλη».

«Ελάτε να πιαστούμε σφιχτά στην αλυσίδα του αγώνα για να περάσουν περισσότερα συνδικάτα στα χέρια των εργατών – στα μεγάλα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες που έχουν μπροστά αρχαιρεσίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε μεγάλα και μικρότερα σωματεία.

Να δυναμώσει αποφασιστικά ο βαθμός οργάνωσης, η δημιουργία νέων σωματείων. Η οργάνωση των πιο καταπιεσμένων, των γυναικών, των μεταναστών, των νέων παιδιών στη σεζόν του τουρισμού και σε άλλους κλάδους που υφίστανται την πιο άγρια εκμετάλλευση» είπε ο Γ. Πέρρος και τόνισε καταλήγοντας:

«Εμπρός για την πιο μεγάλη μαζικοποίηση και μαχητικοποίηση για ένα κίνημα χειραφετημένο, ανασυνταγμένο, πρωταγωνιστή. Να μη δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους – να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια τους – να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες με βάση την εποχή μας.

Αυτή είναι η ζωντανή έκφραση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση είναι εδώ!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε όσους συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες προβληματίζονται. 25 χρόνια από τη δημιουργία του ΠΑΜΕ κάτι νέο έχει γεννηθεί και μεγαλώνει. Αυτό να πάει παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους εργαζόμενους. Τα ψέματα τελείωσαν, στις 20 Νοέμβρη να προκαλέσουμε πραγματικό σεισμό με το σύνθημα: «Λεφτά για μισθούς – υγεία – παιδεία, έξω από του πολέμου τα σφαγεία».

Σχετικά Άρθρα