Γαύδος: Γιατρός καταγγέλλει ότι τον έδιωξαν όταν μίλησε για το νερό

Γαύδος: Γιατρός καταγγέλλει ότι τον έδιωξαν όταν μίλησε για το νερό

Απομακρύνθηκε ο γιατρός στη Γαύδο που μίλησε για μόλυνση στο πόσιμο νερό του νησιού. Στα τέλη Αυγούστου εμφανίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Γαύδο. Τότε ο γιατρός που περιέθαλψε τους ασθενείς, ο κ. Βασίλης Αμβροσιάδης, μίλησε δημόσια για το πρόβλημα αυτό και ανέφερε πως η γαστρεντερίτιδα οφειλόταν σε μόλυνση στο πόσιμο νερό του νησιού.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τις αντιδράσεις φορέων, αλλά και της δημάρχου του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας και ζήτησε την απομάκρυνσή του γιατρού, επειδή δυσφημίζει το νησί.

«Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και δημόσια ασφάλεια. Το πόρισμα μιλά για τη γεώτρηση που από εκεί παίρνουν νερό το Σαρακήνικο, ο Άγιος Ιωάννης και το λιμάνι, ενώ η δήμαρχος ισχυρίζεται ότι αυτό το νερό δεν είναι πόσιμο. Όμως, δεν ξέρουμε εάν με αυτό το νερό μαγειρεύουν, πλένουν πιάτα, ποτήρια, φρούτα και λαχανικά, αν κάνουν και ντους», είπε ο κ. Αμβροσιάδης στο MEGA.

«Οι παράγοντες από τη Περιφέρεια που με κάλεσαν μου είπαν ότι υπάρχει σε όχληση σε επίπεδο υπουργείου», συμπλήρωσε ο γιατρός σχετικά με τη μετακίνησή του.

Όπως είπε ο γιατρός, οι σχέσεις του με τη δήμαρχο του νησιού ήταν κακές ήδη από την αρχή. «Εάν δεν της άρεσε κάποιος, μπορεί να του κόψει το ρεύμα ή το νερό», είπε.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Γαύδου ανέφερε πως «οι αναλύσεις που όλοι επικαλούνται έχουν να κάνουν με δείγματα από σημεία που δεν χρησιμοποιούνται για πόσιμο νερό».

«Τον Αύγουστο, όταν και ήταν σε έξαρση τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί μας, στάλθηκαν δείγματα στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Χανίων και του ΕΟΔΥ. Κοινό αποτέλεσμα… νοροϊός ήτοι ιογενής γαστρεντερίτιδα! Συνθήκες υγιεινής δηλαδή που διαμορφώθηκαν σε κάποια σημεία της Γαύδου, οδήγησαν σε εξάπλωση και… ο νοών νοείτω».

Μεταξύ άλλων η δήμαρχος αναφέρει πως η πλειοψηφία των κατοίκων της Γαύδου πίνει εμφιαλωμένο νερό, καθώς το νερό του νησιού έχει υψηλή αγωγιμότητα.

«Όσο για το θέμα του γιατρού ποιος λογικός άνθρωπος θα επιζητούσε να φύγει από ένα απομονωμένο νησί όπως η Γαύδος ένας γιατρός, όταν η μεγαλύτερη ανασφάλεια που βιώνουν οι ακρίτες έχει να κάνει με την υγεία τους;», ανέφερε η κα Στεφανάκη.

Σχετικά Άρθρα