Μητσοτάκης/15ο Συνέδριο ΝΔ: Κηρύσσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου- Στρατηγική και διλήμματα της ευρωκάλπης

 Μητσοτάκης/15ο Συνέδριο ΝΔ: Κηρύσσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου- Στρατηγική και διλήμματα της ευρωκάλπης

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το τριήμερο συνέδριο της Ν.Δ. με νέα ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την Παρασκευή έθεσε το δίλημμα ενόψει των ευρωεκλογών καλώντας τους πολίτες να πουν «όχι» στα πειράματα και «ναι» στη σταθερότητα. Στη σημερινή του ομιλία θα κηρύξει ουσιαστικά και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Κεντρικός στόχος η κινητοποίηση των παραδοσιακών ψηφοφόρων προκειμένου να αποφευχθεί μία χαλαρή ψήφος.

Όσοι ανέβηκαν στο βήμα του Ζαππείου υπογράμμισαν με ένταση ότι, παρά τις όποιες αστοχίες και λάθη υπήρξαν, οι πολίτες πρέπει να επαναβεβαιώσουν τη στήριξη τους στο κυβερνών κόμμα, προκειμένου να μην υπάρξουν ρίσκα ως προς την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν την κρισιμότητα της επικείμενης αναμέτρησης και επεσήμαναν πως δεν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε νέες περιπέτειες.

Ο στόχος, βεβαίως, είναι το ποσοστό της ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου να έχει το «3» μπροστά και για να συμβεί αυτό το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πλήρης κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού. Τις επόμενες μέρες μένει να ανακοινωθεί και ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μπρατάκο στη θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του κόμματος, ενώ αναμένονται και οι οριστικές ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο. Γι’ αυτό, ο κ. Μητσοτάκης αναζητεί ονόματα που να κάνουν «γκελ» στην κοινωνία, ενώ από αύριο ξεκινά η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα κόμματα στον Άρειο Πάγο. Η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη υποψηφίων αναμένεται στις 24 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά ένα μπαράζ περιοδειών όπου θα θέτει τα διλήμματα τα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου. Αύριο Δευτέρα θα επισκεφθεί την Ρόδο, ενώ την Τρίτη αναμένεται να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη με τη Νέα Δημοκρατία να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Βόρεια Ελλάδα καθώς εκεί υπάρχουν και οι περισσότερες διαρροές προς τα δεξιά. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, προκειμένου να μπορέσουν οι υποψήφιοι να ριχθούν στο κυνήγι του σταυρού (ένα μεγάλο μέρος των ονομάτων έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα).

  • Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν στον δρόμο και κομματικά κλιμάκια που ετοιμάζονται σε συνεννόηση ΝΔ-Μεγάρου Μαξίμου. Τα κλιμάκια θα αποτελούνται από υπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς του κόμματος και θα καλύψουν, όπως και στις εθνικές εκλογές, όλη την επικράτεια. Άλλωστε, για τη ΝΔ η μάχη των ευρωεκλογών έχει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών, υπό την έννοια ότι ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει την ανάγκη να μην επικρατήσει η λογική της χαλαρής ψήφου.

Τρία είναι τα βασικά επιχειρήματα για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων, ότι πρέπει να συνεχιστεί η σταθερή πορεία της χώρας, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο, είναι αναγκαίο να σταλούν στην Ευρώπη πρόσωπα που να μπορούν να υπερασπιστούν τις θέσεις της χώρας και να δώσουν κρίσιμες μάχες.

Στο δρόμο προς της κάλπες της 9ης Ιουνίου από την κυβέρνηση δίνεται έμφαση στην προβολή όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ τονίζονται και οι πρωτοβουλίες που είναι στα σκαριά. Σχετικά μηνύματα εξέπεμψαν στο συνέδριο του κόμματος κορυφαίοι υπουργοί και η στρατηγική αυτή θα ακολουθήσει και το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα