Σολτς: Η υποστήριξη στην Ουκρανία το κλειδί για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη

 Σολτς: Η υποστήριξη στην Ουκρανία το κλειδί για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε το Σάββατο να συνεχιστεί η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία στον πόλεμό της με την Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία δεν θα χαλαρώσει τις προσπάθειές της για να στηρίξει το Κίεβο. Μιλώντας σε συγκέντρωση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών στο Βουκουρέστι, ο Σολτς τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος για να προληφθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση, περιλαμβανομένης μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, είναι αυτό που αποκάλεσε «αποτελεσματική αποτροπή».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν θα αποφασίσει να αποσύρει τα στρατεύματά του. Ωστόσο, θα πάρει αυτή την απόφαση μόνο αν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στο πεδίο της μάχης», σημείωσε ο Γερμανός ηγέτης, η χώρα του οποίου έχει μέχρι στιγμής παράσχει 28 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

«Γι’ αυτό επενδύουμε περισσότερο στη δική μας ασφάλεια και άμυνα από κοινού ως Ευρωπαίοι, έτσι ώστε κανένας να μην τολμήσει να μας επιτεθεί. Αυτό σημαίνει επίσης ότι βάζουμε στην άκρη τα στενά μικροσυμφέροντα μας και οικοδομούμε μια ισχυρή και αληθινά ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία», είχε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτς.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας, τον περασμένο μήνα, επανέλαβε την άρνησή του για την παράδοση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι θεωρεί την αποστολή όπλων μεγάλου βεληνεκούς, που χρειάζονται την ανάπτυξη Γερμανών στρατιωτών εκτός χώρας, όριο που δεν επιθυμεί να υπερβεί.

«Ως καγκελάριος, έχω την ευθύνη να αποτρέψω την εμπλοκή της Γερμανίας σ’ αυτόν τον πόλεμο», ξεκαθάρισε ο Σολτς.

Σχετικά Άρθρα