Νέα Αριστερά: “Η κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει εκτάκτως την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Και είναι ήδη αργά”

 Νέα Αριστερά: “Η κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει εκτάκτως την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Και είναι ήδη αργά”

Με αφορμή την φωτιά στο Λασίθι και την μάχη της Πυροσβεστικής να την θέσει υπό έλεγχο αλλά και το γεγονός ότι ήδη μέσα σε 12 ώρες έχουν ξεσπάσει 71 πυρκαγιές σε διάσπαρτα σημεία της χώρας, η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να κηρύξει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

Η πυρκαγιά που μαίνεται στο Λασίθι έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, οικισμοί έχουν εκκενωθεί. Πάνω από 70 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από το πρωί σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία. Αριθμός που απαντάται στην καρδιά του καλοκαιριού.

Τις προηγούμενες ημέρες 2.500 στρέμματα έγιναν στάχτη στην φωτιά που έκαιγε επί τέσσερις ημέρες στα Πιέρια Όρη ενώ μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η πυρκαγιά στον Ταύγετο. Και είμαστε μόλις στις αρχές του Απριλίου.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ, κάθε χρόνο όλο και πιο καταστροφική. Η χώρα μας, τα δάση μας, οι τοπικές κοινωνίες παραμένουν δυστυχώς αθωράκιστες. Με την άνοδο της θερμοκρασίας να σπάει κάθε ρεκόρ κι ενώ βρισκόμαστε ενώπιον του πιο θερμού καλοκαιριού της ιστορίας τα σήματα κινδύνου είναι ηχηρά. Κανένα μέτρο πρόληψης, καμία προετοιμασία για άλλη μια χρονιά.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις. Απαιτούνται άμεσα δραστικά μέτρα και προσαρμογή της πολιτικής προστασίας στις έκτακτες συνθήκες της κλιματικής κρίσης.

Η κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει εκτάκτως την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Και είναι ήδη αργά.

Σχετικά Άρθρα