Αλεξανδρούπολη: Πώς αποκαλύφθηκε ότι νηπιαγωγός κλείδωνε παιδάκια στο αποθηκάκι -“Έτσι μας κάνει η κυρία”

 Αλεξανδρούπολη: Πώς αποκαλύφθηκε ότι νηπιαγωγός κλείδωνε παιδάκια στο αποθηκάκι -“Έτσι μας κάνει η κυρία”

Μητέρα νήπιου που φοιτά στον παιδικό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε στο πώς αποκαλύφθηκε η δράση της παιδαγωγού, που κλείδωσε τα παιδιά σε αποθήκη, αλλά και μίλησε για τις επιπτώσεις που είχε η συμπεριφορά αυτή στον γιο της. Μιλώντας στο Mega, η μητέρα σημείωσε πως όλα ήρθαν στο φως από τα λόγια μίας μαθήτριας της δασκάλας στον πατέρα της. «Η υπόθεση ξεκίνησε από δύο άλλους γονείς, όταν ο πατέρας έπαιζε με την κόρη του. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η κόρη πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι, να κλείσει το φως. Ο πατέρας σοκαρισμένος τη ρώτησε “τι είναι αυτά που λες, πού τα έχεις ακούσει αυτά” και το παιδί τότε είπε “έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό”».

Οι γονείς της ανήλικης πήγαν στον παιδικό σταθμό την επόμενη μέρα και η παιδαγωγός όχι δεν τους αρνήθηκε την πράξη, αλλά είπε ότι γίνεται για να ηρεμούν τα παιδιά.

«Την επόμενη μέρα, πήγαν οι γονείς στον παιδικό σταθμό, μίλησαν με τη δασκάλα, της ανέφεραν το περιστατικό και προς μεγάλη τους έκπληξη δεν το αρνήθηκε και είπε ότι γίνεται αυτό για 2-3 λεπτά και μπαίνουνε στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν» επεσήμανε.

Η αποκάλυψη, συμπλήρωσε, έδωσε εξηγήσεις στις παράξενες συμπεριφορές που είχαν εμφανίσει παιδιά της τάξης, μεταξύ των οποίων και ο γιος της. 

«Εμένα το δικό μου παιδί, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται, που δεν φοβόταν, το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο, όταν σκοτείνιαζε άρχισε να φοβάται, να θέλει να ανοίξει φως, να μη θέλει να είναι μόνος του» είπε, αρχικά, και συμπλήρωσε: «Κατά τη διάρκεια του ύπνου του ξυπνούσε και έλεγε “δεν θέλω να πάω στο σχολείο, θέλω να ξημερώσει και να μην είναι σκοτάδι”. Κάποια άλλα παιδιά κάνανε λόγο για σκοτεινό μέρος, αλλά ακούγανε τον ήχο από τον σύρτη». 

Ερωτώμενη για το τι εξήγηση έδωσε η νηπιαγωγός, η μητέρα σημείωσε πως ήθελε να τα ηρεμήσει για ήταν ζωηρά. 

Η εργαζόμενη έχει απομακρυνθεί από τον παιδικό και τα παιδιά του τμήματος έχουν μοιραστεί σε άλλα, μέχρι να έρθουν άλλες δασκάλες.

«Κάποια παιδιά έδειξαν αδυναμία χαρακτήρα…»

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης. 

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης, πόσω μάλλον της φροντίδας μικρών παιδιών 2,5 ετών» ανέφερε. 

Σημείωσε πως στην έγγραφη απολογία της, η πρώην εργαζόμενη ισχυρίστηκε πως ορισμένα από τα παιδιά ανταποκρίθηκαν καλά στην τακτική της, ενώ άλλα φάνηκαν «αδύναμα». «Χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο χώρο ως χώρο αποσυμπίεσης της έντασης. Έγραψε επίσης πως κάποια παιδάκια ανταποκρίθηκαν σε αυτή την τακτική. Είχαν θετικά γνωρίσματα και κάποια έδειξαν αδυναμία χαρακτήρα».

Καταλήγοντας, ο ίδιος ενημέρωσε πως έχουν εκκινήσει οι «διαδικασίες ώστε να προσλάβουμε άμεσα προσωπικό για να λειτουργήσει ξανά το τμήμα εύρυθμα».

Σχετικά Άρθρα