Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: Σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού 7 νοσοκομείων

 Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: Σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού 7 νοσοκομείων

Επτά διαφορετικές συμβάσεις, συνολικού ύψους άνω των 23 εκατομμυρίων ευρώ, για έργα ανακαίνισης σε νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, και για δημιουργία νέας πτέρυγας στο ΓΝΛ, υπογράφτηκαν χτες, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, σε νοσοκομεία της Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, υπογράφηκεσύμβασηγια την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση επτά νοσοκομείων που ανήκουν στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.  

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, το έργο αφορά:

·         Την ανακαίνιση και αναβάθμιση υποδομών στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας με προϋπολογισμό 2.109.262,84 ευρώ,

·         Την αναβάθμιση, ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιαρρύθμιση υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με προϋπολογισμό 1.589.507,29 ευρώ,

·         Την αναδιαμόρφωση, αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό κτηριακών υποδομών των Νοσοκομείων Θήβας, Βόλου και  Καρδίτσας με προϋπολογισμό 3.509.367,28 ευρώ,

·         Την αναβάθμιση, ανακαίνιση και τον εκσυχρονισμό υποδομών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με προϋπολογισμό 426.917,75 ευρώ,

·         Τις εργασίες αναδιαρρυθμίσεων στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με προϋπολογισμό 865.468,71 ευρώ

·         Την ανακαίνιση και αναβάθμιση υποδομών στα Νοσοκομεία της Λιβαδειάς, της Θήβας και της Καρδίτσας με προϋπολογισμό 999.353,63 ευρώ.

Στη συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, υπεγράφη η σύμβαση για την προσθήκη της νέας πτέρυγας Ν2 στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027».

Στην υπογραφή των συμβάσεων συνολικού ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για έργα ανακαίνισης σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιφέρειας, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρθηκε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμευόμενος ότι θα υπάρξει πλήρης απορρόφηση των πόρων και ότι οι πολίτες θα απολαύσουν πολύ καλύτερες νοσοκομειακές υπηρεσίες. «Το πρόγραμμα ανακαίνισης νοσοκομείων, που έχουμε εκπονήσει, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης κτηριακών υποδομών από τη στιγμή της ίδρυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας», υπογράμμισε για άλλη μία φορά ο υπουργός Υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον Διοικητή του ΠΓΝΛ για την υποστήριξη στο μέτρο των απογευματινών χειρουργείων. Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λαρίσης, προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ (που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης). «Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στο νοσοκομείο αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα καλύτερα απ’ ότι μέχρι σήμερα, για πολλές δεκαετίες μπροστά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά Άρθρα