Πολιτικές αντιδράσεις για την συμμετοχή Ζελένσκι στο Φόρουμ των Δελφών

 Πολιτικές αντιδράσεις για την συμμετοχή Ζελένσκι στο Φόρουμ των Δελφών

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η συμμετοχή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Απριλίου. Αντίδραση υπήρξε από την Ελληνική Λύση, η οποία σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «την ώρα που το εμπορικό έλλειμμα εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα επίπεδα, ενώ το δημόσιο χρέος έχει τεθεί εκτός ελέγχου, το καθ’ επίφαση “Οικονομικό” Φόρουμ των Δελφών, αντί να ασχοληθεί με την καταρρέουσα οικονομία, προκαλεί το πανελλήνιο προσκαλώντας τον Ουκρανό Ζελένσκι!

Τον σύμμαχο των Τούρκων, που ως πρόεδρος απαγόρευσε την ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία και εξαφάνισε την ελληνική εθνική κοινότητα από τις πατρογονικές της εστίες έπειτα από χιλιάδες χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας!», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Καταλήγοντας, το κόμμα σημειώνει, πως «όσοι λοιπόν επιθυμούν να προκαλέσουν τον Ζελένσκι στην Ελλάδα, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις μας με την Ρωσία, ας κάνουν την εκδήλωση σπίτι τους και ας μην καπηλεύονται τον ιερό συμβολισμό των Δελφών».

Αντίδραση όμως υπήρξε και από το ΚΚΕ, που γνωστοποιεί ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών του επικεφαλής του αντιδραστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, καθώς και της διεξαγωγής κλειστής συνεδρίασης με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, στην οποία προφανώς θα συζητηθεί και η ένταξη της Ουκρανίας, είναι αυτονόητο πως ούτε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε κάποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ πρόκειται να συμμετάσχει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα