Στις 12 η κηδεία της Κυριακής Γρίβα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και οργής για την αδιαφορία της αστυνομίας

 Στις 12 η κηδεία της Κυριακής Γρίβα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και οργής για την αδιαφορία της αστυνομίας

Στις 12:00, το τελευταίο «αντίο» στην 28χρονη Κυριακή Γρίβα, στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.  Η κοπέλα δολοφονήθηκε από τον 39χρονο γυναικοκτόνο έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγιών Αναργύρων. Η κηδεία της γίνεται σε κλίμα βαθιάς οδύνης και θυμού για το άγριο έγκλημα που έγινε «μπροστά στα μάτια» της αστυνομίας, δίχως να γίνει καμία κίνηση προστασίας του θύματος. 

Μετά τα τρομακτικά, συγκλονιστικά βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν και καταγράφουν σωρεία εγκληματικών λαθών και παραλείψεων από αστυνομικούς έγιναν γνωστές οι πρώτες «καρατομήσεις» στην ΕΛ.ΑΣ σε επίπεδο χαμηλόβαθμων στελεχών. Πρόκειται για επικοινωνιακές κινήσεις που αποδεικνύουν το φιάσκο στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά κανένα πρόβλημα έμφυλης βίας. 

Αφορούν στην απομάκρυνση του διοικητή του επίμαχου αστυνομικού τμήματος, της αξιωματικού υπηρεσίας, της επόπτριας, της οδηγού της επόπτριας (ήταν παρούσες στη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας), του σκοπού του αστυνομικού τμήματος, καθώς και του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης που συνομίλησε με το θύμα πριν την επίθεση. 

Εκτός από τα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τα λάθη και τις παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ., αλγεινή εντύπωση  έχουν προκαλέσει οι χυδαίες δηλώσεις κυβερνητικών και «γαλάζιων» στελεχών. Μεταξύ άλλων, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά τονίζουν ότι ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, ενώ το ΠΑΣΟΚ να σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, απέρριψε τις πρωτοβουλίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» και περιορίστηκε στο να πει «ναι» στο διακομματικό διάλογο για αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Σχετικά Άρθρα