Yπόθεση Εμίλ: Βρέθηκαν τα ρούχα του και δαγκωματιές από ζώα στο κρανίο του

 Yπόθεση Εμίλ: Βρέθηκαν τα ρούχα του και δαγκωματιές από ζώα στο κρανίο του

Ρούχα και παπούτσια που ανήκαν στον μικρό Εμίλ Σολέιγ, ο οποίος πέθανε μυστηριωδώς στις Άλπεις, βρέθηκαν σε μικρή απόσταση από το ελαφρώς σπασμένο και ταλαιπωρημένο κρανίο του, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς λένε ότι το μυστήριο της εξαφάνισής του τον περασμένο Ιούλιο και του θανάτου του δεν έχει ακόμη λυθεί.

Ο Jean-Luc Blachon, ο εισαγγελέας της Aix-en-Provence, αποκάλυψε την Τρίτη νέες, ανησυχητικές λεπτομέρειες για την υπόθεση του Εμίλ που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία. Το σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του αφού το κρανίο και τα οστά του βρέθηκαν στην ύπαιθρο κοντά στο απομονωμένο οικογενειακό σπίτι από όπου εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι οι χωροφύλακες «ανακάλυψαν επίσης τα ρούχα του Eμίλ 150 μέτρα μακριά». «Το μπλουζάκι, το παντελόνι και τα παπούτσια» «δεν ήταν συγκεντρωμένα στο ίδιο μέρος, αλλά ήταν διασκορπισμένα σε απόσταση λίγων μέτρων», είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος ηγείται της ποινικής έρευνας για τον θάνατο του μικρού.

Οι αρχές θεωρούν οτι άγρια ζώα μπορεί να είχαν διασκορπίσει τα λείψανα του Εμίλ και θα μπορούσαν επίσης να είναι υπεύθυνα για «μικρά κατάγματα» και «σημάδια δαγκώματος» στο κρανίο του. Μια πτώση μπορεί να είχε καταστρέψει το κρανίο του είπε ο Μπλασόν, τονίζοντας οτι άλλες θεωρίες, συμπεριλαμβανομένης της «δολοφονίας ή ανθρωποκτονίας» δεν είχαν αποκλειστεί.

Έλειπε επίσης ένα δόντι του, αλλά όπως είπε, «η εξέταση των οστών δεν μας επιτρέπει να δώσουμε την αιτία του θανάτου του Εμίλ». Μια γυναίκα που περπατούσε το Σαββατοκύριακο του Πάσχα βρήκε τα οστά σε μια εξαιρετικά απότομη περιοχή, περίπου «25 λεπτά με τα πόδια» από τον οικισμό Haut-Vernet, κοντά στη Γκρενόμπλ. Ο Εμίλ έμενε στο εξοχικό της οικογένειάς του εκεί και βρισκόταν επίσημα στη φροντίδα του παππού του, του 58χρονου Φιλίπ Βεντοβίνι, την ημέρα της εξαφάνισής του, καθώς οι γονείς του έκαναν διακοπές.

Ερωτηθείς εάν η περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά του Εμίλ είχαν ερευνηθεί προηγουμένως, ο εισαγγελέας είπε «ναι, αλλά όχι με drones ή εξειδικευμένους σκύλους». Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε αν το σώμα του Εμίλ βρισκόταν ήδη στην περιοχή που ερευνήθηκε. Δεν μπορώ να πω ότι έψαξαν κάθε τετραγωνικό μέτρο. Η τοπογραφία εκεί είναι δύσκολη με τις απότομες πλαγιές να δυσκολεύουν την παρατήρηση και την ανασκαφή.

Επίσης είχε πολύ ζέστη τον Ιούλιο του 2023, με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των σκύλων παρακολούθησης και των καμερών υπέρυθρης ακτινοβολίας». Δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για τις εξελίξεις από την οικογένειά του, που έδωσε το παρών στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα όταν έμαθαν τα νεότερα.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα