Τέμπη: Κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους με συνομιλίες από τον ΟΣΕ ένα χρόνο μετά την τραγωδία

 Τέμπη: Κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους με συνομιλίες από τον ΟΣΕ ένα χρόνο μετά την τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες της «E», αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό έπειτα από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, προχώρησαν χθες στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Την παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή εκτιμάται ότι προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (24 Μαρτίου 2023 «Μονταζιέρα στα Τέμπη») σύμφωνα με το οποίο έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του Σταθμάρχη με απώτερο σκοπό από τη «συρραφή των δύο διαφορετικών συνομιλιών» να ενισχυθεί το επιχείρημα «περί ανθρώπινου λάθους».

Ο πολιτικός αντίκτυπος που προκάλεσε το δημοσίευμα είναι πολύ μεγάλος ενώ αφορά και την ουσία της έρευνας που διεξάγει ο κ. Μπακαΐμης. Τα ηχητικά των συνομιλιών, τόσο της 28ης Φεβρουαρίου όσο και της 1ης Μαρτίου 2023 έχουν κατασχεθεί από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και έχουν συμπεριληφθεί στο συλλεγέν υλικό από τον Εφέτη Ανακριτή.

Μάλιστα η συρραφή των συνομιλιών, σημειώνεται πως μετά και την καταγγελία συνδικαλιστών του ΟΣΕ από τις πρώτες κιόλας ημέρες, αποτελεί όπως πρόσφατα έγινε γνωστό αντικείμενο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εδώ και ένα έτος, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της παραβίασης του απορρήτου. Διάσταση που επίσης δεν αφορά στην ουσία της έρευνας που διεξάγει ο κ. Μπακαϊμης.

Ενδεχομένως και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί όντως τα πρωτότυπα ηχητικά, εκτιμάται πως ο κ. Μπακαϊμης ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να κατασχέσει τα πρωτότυπα αρχεία και τους σκληρούς δίσκους και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται πως έγινε χθες η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα. Ερώτημα που θα απαντηθεί από το άνοιγμα των σκληρών δίσκων στα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά Άρθρα