Ο Κασσελάκης έθεσε τον πήχη των ευρωεκλογών εν μέσω παρασκηνιακής δυσαρέσκειας για την αντιπολιτευτική τακτική

 Ο Κασσελάκης έθεσε τον πήχη των ευρωεκλογών εν μέσω παρασκηνιακής δυσαρέσκειας για την αντιπολιτευτική τακτική

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει διακριτικά και πάλι η μουρμούρα στο παρασκήνιο καθώς στελέχη του κόμματος βλέπουν να επαναλαμβάνεται μια αντιπολιτευτική τακτική προηγούμενων ετών που τελικα όπως αποδείχθηκε εκλογικά δεν ωφέλησε το κόμμα, αντιθέτως το προσγείωσε ανώμαλα στο 17-18%. Έτσι παρά το γεγονός ότι όλοι στο κόμμα της αξιωματικής η αντιπολίτευσης αναγνωρίζουν ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και η μη απόδοση ευθυνών έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνίας, κάποια στελέχη θεωρούν ότι η υπερβολική “δοσολογία” επί του τραγικού αυτού θέματος μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ ενόψει των ευρωεκλογών, όταν μάλιστα υπεισέρχονται μεταβλητές όπως τα μπρος-πίσω σχετικά με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ή την όποια εμπλοκή της συζύγου του πρωθυπουργού με σκοπό τη συγκάλυψη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος και οι συνεργάτες τους φαίνεται να μην προβληματίζονται θεωρώντας ότι το τραγικό δυστύχημα και ο τρόπος με τον οποίο το Μαξίμου επιχειρεί από την πρώτη στιγμή τη συγκάλυψη χρήζουν διαρκούς και σε υψηλούς τόνους κριτικής πρωτίστως για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας και αυτό είναι θέμα που δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας μακριά από σκοπιμότητες.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και προϊδεάζει ότι εάν ο Καραμανλής πάει στη Δικαιοσύνη θα πέσει η κυβέρνηση. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε; Θα καταθέσουμε το κατηγορητήριο εφόσον ο Κ. Μητσοτάκης δεσμευθεί να μην αμνηστεύσει τον Κώστα Καραμανλή” τόνισε εκ νέο χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίου του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε “Έχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις στο κατηγορτήριο μας που τις έχουμε αιτιολογήσει πλήρως. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των εργαζομένων προς τον κ. Καραμανλή ήταν ψέματα; Είχε γνώση του κινδύνου και αποδοχή του αποτελέσματος ο κ. Καραμανλής, άρα ενδεχόμενο δόλο. Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση δεσμεύομαι ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει.”.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος μιλωντας στη Ολομελεια στο ίδιος μήκος κύματος ανέφερε “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει το έγκλημα των Τεμπών να ξεχαστεί και ό,τι και να κάνει ο Μητσοτάκης συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι”. καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί του κειμένου του ΣΥΡΙΖΑ με τα αδικήματα που περιγράφονται για τον Κώστα Καραμανλή. “Σας καταθέσαμε μια πρόταση θα την δεχθείτε; Θα ανοίξετε την πόρτα ώστε να οδηγηθεί ο πρώην υπουργός στη δικαιοσύνη ή θα τον καλύπτετε;” αναρωτήθηκε ο κ. Φάμελλος, λέγοντας ότι το ζήτημα θα επανέρχεται συνέχεια γιατί δεν έχει ακόμη λάμψει η αλήθεια και έχει αποκαλυφθεί ένα οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης το οποίο έχει ως κέντρο του το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι έχει κομματικά κίνητρα πίσω από την υπόθεση και πως η κοινωνία δεν έμαθε τίποτα ούτε για το μπάζωμα, ούτε για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ούτε για τις παραιτήσεις των δύο υπουργών. “Κάθε μέρα προκύπτει ότι πήγαν στον επιχειρηματία με εντολή Μαξίμου και είτε γιατί αποκαλύφθηκε το ραντεβού είτε γιατί δεν πέτυχε θυσιάστηκαν. “Πόσες παραιτήσεις θα γίνουν για να καλυφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;” αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι “δεν υπάρχει παράκεντρο αλλά ένα κέντρο εξουσίας ισχυρότατο στο Μέγαρο Μαξίμου”.

Ο κ Κασσελάκης κατά τη συνέντευξη του στο κανάλι του Φαλήρου και αφoύ όλη την ημέρα είχε βομβαρδίσει τα social media με αναρτήσεις για τα Τέμπη, την οικογένεια Μητσοτάκη στηρίζοντας την βουλευτη Έλενα Ακρίτα και ενόψει των προκριματικών εκλογών στις 14 Απριλίου για την ανάδειξη των 35 από τους 42 υποψηφίους του κόμματος στο ευρωψηφοδέλτιο, έβαλε ως στόχο την ανατροπή στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα για τις ευρωεκλογές ανέφερε “Στόχος είναι η απόλυτη ανατροπή. Να προκύψει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο μονοπάτι προοδευτικής διακυβέρνησης” και ότι “ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναταχθεί και έχουμε συσπειρωθεί”.

  • Ο πήχης μπαίνει πάνω από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών” υπογράμμισε και στο ερώτημα γιατί ζητά εκλογές απάντησε “Υπάρχουν νέα δεδομένα που δικαιολογούν το αίτημα. Έχουμε την συγκάλυψη και την μονταζιέρα στα Τέμπη. Έχουμε αλλοίωση στοιχείων, μπάζωμα, συγκάλυψη με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα και από τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης σε πολλά θέματα”.

“Ζητάω εκλογές -συνέχισε- για να μην μου ξαναπεί ο πρωθυπουργός ότι τα ζητήματα αυτά κρίθηκαν στο ζύγι του 41%, πάμε να ξαναζυγιστούμε” και πρόσθεσε ότι δεν ζητά εκλογές για να μπει ο ίδιος στην Βουλή. “Δεν ισχύει αυτό, το έργο μου είναι κοινωνικό. Δεν είναι ο λόγος που ζητάω εκλογές” είπε, ενώ για το αν θα ζητήσει διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές απάντησε “Παρατηρητές θα υπάρχουν ούτως ή άλλως αυτό που λέω είναι το εξής: για πρώτη φορά απόρρητα στοιχεία υπεξαιρέθηκαν, δόθηκαν από στελέχη της ΝΔ σε ευρωβουλευτή και εργαλειοποιήθηκαν. Η κ. Ασημακοπούλου είπε ότι πήρε αυτά τα στοιχεία τον Γενάρη του 2024. Από μόνη της η διαρροή των στοιχείων δημιουργεί ένα θέμα για το αδιάβλητο των εκλογών. Ρωτάω ευθέως τον κ. Μητσοτάκη: Εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εσωτερικού; Και πώς το εγγυάται;”.

Και όσον αφορά τα περί νοθείας είπε “Δεν μίλησα ποτέ για νοθεία. Για νοθεία είχε μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιπλέον ζητούσε εκλογές από τον πρώτο μήνα της θητείας του” και ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023.

  • Σημείωσε επίσης “Δεν με φοβίζει το ενδεχόμενο εσωτερικής αμφισβήτησης μετά τις ευρωεκλογές” και για το  το αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει όπως δήλωσε πρόσφατα είπε με δηκτικό τρόπο “Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών, κάποιοι έχουμε ένσημα από την αγορά. Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που γεννήθηκε για να γίνει πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας από τις σπουδές του πέρασε κατευθείαν στην πολιτική”.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα περιουσιακά του στοιχεία όπως και τα περιουσιακά στοιχεία του πρωθυπουργού τόνισε “Δεν ξέρουμε το πόθεν της οικογένειας Μητσοτάκη, όπως και το χρέος της ΝΔ. Πώς πληρώνει η ΝΔ τον κ. Γκρίνμπεργκ. Το κόμμα μου δεν χρωστάει ένα ευρώ. Η ζωή μου είναι διαφανής” και προκαλώντας τον πρωθυπουργό επισήμανε “Πριν τις ευρωεκλογές θα καταθέσω δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Και προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο με το έσχες της οικογένειας”.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  θα παρακολουθήσει στις 11.00΄το πρωί τους αγώνες του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος Τένις Λυκείων, στο  Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου (“Σοφία Μπεφόν”) και στις 12.30΄το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Αύριο Πέμπτη μ΄χρι τη Δευτέρα 8 Απριλίου  θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, θα επισκεφθεί τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες και τους φορείς των τεσσάρων νομών του νησιού.

Σχετικά Άρθρα