Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς για γυναικοκτονίες – “Έχουμε πλήρη κάλυψη ρυθμίσεων” απαντά η κυβέρνηση

 Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς για γυναικοκτονίες – “Έχουμε πλήρη κάλυψη ρυθμίσεων” απαντά η κυβέρνηση

Με το επιχείρημα ότι η υιοθέτηση των τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς θα εξυπηρετούσε όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να έχουν οι δολοφονίες γυναικών να έχουν άλλη αντιμετώπιση, κάνοντας ορατή την έμφυλη διάσταση. «Έχουμε πλήρη κάλυψη ρυθμίσεων και διατάξεων», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για να προσθέσει ότι ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει την ύψιστη τιμωρία για τις ανθρωποκτονίες. Η κ. Ζαχαράκη κάλεσε τα κόμματα να απέχουν από τη δημιουργία εντυπώσεων για μικροπολιτική διαχείριση.

«Αμύνεστε σθεναρά», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος και τόνισε ότι τέτοια εγκλήματα έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών έκανε λόγο ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας την κριτική περί μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, προτείνοντας διακομματικό διάλογο για το σοβαρό αυτό θέμα.

«Θέλετε σιωπή νεκροταφείου, όποιος σας κάνει κριτική είναι μικροπολιτική; Σοβαρά;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τα έδρανα της κυβέρνησης ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι με τον νόμο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια εγκλώβισε χιλιάδες γυναίκες σε κακοποιητικό περιβάλλον.

«Αν λέτε ότι δεν υπάρχει έγκλημα με έμφυλη διάσταση,τότε να καταργήσετε και το έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα», είπε, ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ υποστήριξε ότι τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα επαναλαμβάνονται τόσο στις χώρες που υπάρχει ο όρος γυναικοκτονία , όσο και σε αυτές που δεν υπάρχει. Τάχθηκε πάντως, υπέρ της ενίσχυσης του νομικού πλαισίου στην κατεύθυνση οι δράστες να τιμωρούνται χωρίς να υπάρχουν παραθυράκια μείωσης της ποινής τους.

Σχετικά Άρθρα