“Πλήγμα” συσπείρωσης για τη ΝΔ στο Συνέδριο- Καραμανλής-Σαμαράς γνωστοποίησαν ότι δεν θα απευθύνουν ομιλία

 “Πλήγμα” συσπείρωσης για τη ΝΔ στο Συνέδριο- Καραμανλής-Σαμαράς γνωστοποίησαν ότι δεν θα απευθύνουν ομιλία

«Ο πρώην πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια εφ’ όλης της ύλης για όλα τα ζητήματα. Και δεν έχουν αλλάξει οι απόψεις του», σχολίασαν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες ότι δεν θα απευθύνει ομιλία κατά το Συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς έχει δημοσιοποιήσει τις έντονες διαφωνίες του σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, από τα ελληνοτουρκικά ως τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και δεν θεωρεί αναγκαίο να τις επαναλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Γ. Πλακιωτάκη, στον οποίον γνωστοποίησε την απόφασή του να παραστεί στο συνέδριο αλλά να μην ανέβει στο βήμα.

Σήμερα, εξάλλου, ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε και με τον έτερο πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο οποίος επίσης τον ενημέρωσε ότι δεν θα πάρει τον λόγο στο Συνέδριο.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ μπαίνει στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με σημαντικότερο πρόβλημα τη «διαρροή» ψηφοφόρων προς τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της, ο αντίκτυπος της στάσης των δύο πρωθυπουργών, εκτιμάται ως σημαντικός. Πολύ περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ο μεν κ. Σαμαράς εκφράζει με καθαρό και διαυγή τρόπο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ που σήμερα αισθάνονται «ακάλυπτοι», ο δε Κ. Καραμανλής συνεχίζει, παρά την αποχώρησή του από την ενεργή πολιτική, να ασκεί και μόνο με τη στάση του, επιρροή στο κομματικό ακροατήριο, ιδιαίτερα δε στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία αναδεικνύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις ως «αχίλλειος πτέρνα» της κυβερνητικής παράταξης.

Σχετικά Άρθρα