Γυναικοκτονία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων (εικόνες,vid)

 Γυναικοκτονία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων (εικόνες,vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου χθες το βράδυ σημειώθηκε ακόμη μία γυναικοκτονία -η πέμπτη από τις αρχές του χρόνου- πραγματοποιείται το απόγευμα της Τρίτης. Η περιοχή έξω από το Α.Τ. είναι γεμάτη με αστυνομικές δυνάμεις, με διπλό φραγμό από διμοιρίες των ΥΜΕΤ ενώ χτες δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε ένα περιπολικό το οποίο θα μπορούσε να μεταφέρει την 28χρονη στο σπίτι της με ασφάλεια, όπως ζήτησε και της αρνήθηκαν οι αρχές, μετά την καταγγελία που έκανε ότι ο πρώην σύντροφός της είχε εμφανιστεί κάτω από το σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα του είχε καταθέσει μήνυση για βιασμό και βιαιοπραγία εναντίον του 39χρονου, το 2020 και είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Οι διαδηλωτές καλούν τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τον χώρο φωνάζοντας ότι «χτες που τις χρειαζόμασταν δεν ήταν εδώ».

ag-anargyroi-poreia__1_
ag-anargyroi-poreia__3_
ag-anargyroi-poreia__2_
diamartyria-at__1_
sigkedrosi-at__1_
sigkedrosi-at__2_
sigkedrosi-at__3_

Είναι η πέμπτη γυναικοκτονία μέσα στο 2024, τονίζει η Χαρά Καφαντάρη στην κάμερα του avgi.gr προσθέτοντας ότι πρέπει ο όρος γυναικοκτονία να εισαχθεί στο ποινικό δίκαιο.

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κατά της έμφυλης βίας» και για την «πραγματική ενίσχυση των κέντρων κακοποιημένων γυναικών που είναι λίγα στη επικράτεια» τονίζει η ίδια προσθέτοντας ότι τα γραφεία ενδοοικογενειακή βίας που λειτουργούν στα Αστυνομικά Τμήματα είναι και αυτά υποστελεχωμένα.

Σχετικά Άρθρα