Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στο Μίχο-Ανοίγει ο δρόμος για ισόβια-Η απόφαση του ΜΟΔ

 Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στο Μίχο-Ανοίγει ο δρόμος για ισόβια-Η απόφαση του ΜΟΔ

Εκδόθηκε η απόφαση του ΜΟΔ για τα ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τα ισόβια. Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο, ενώ επίσης δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα με πλειοψηφία 6-1.

Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη», ενώ στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Για τον Ηλία Μίχο το δικαστήριο αποδέχθηκε πλήρως την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης, αντιμετωπίζοντας την ποινή των ισοβίων.

Παράλληλα είναι αντιμέτωπος και με πολυετείς καθείρξεις, με ποινές 10 έως 15 ετών για κάθε πράξη, καθώς το ΜΟΔ τον κήρυξε ένοχο και για τα κακουργήματα που αφορούν :

  • Κατάχρηση ανηλίκου με πλειοψηφία 5-2 ( 4 ένορκοι και 1 τακτικός δικαστής)
  • Μαστροπεία όπως εισάγεται με την ψήφο 4 ενόρκων και τους 3 τακτικούς δικαστές να κρίνουν πως πρέπει να κριθεί ένοχος για διευκόλυνση σε μαστροπεία, όπως είχε ζητήσει η Εισαγγελέας
  • Πορνογραφία ανηλίκου (κατοχή και διανομή μέσω πληροφορικών συστημάτων) ομόφωνα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος, επίσης, για πλημμέλημα σχετικά με κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Τέλος, η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης, αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητά της.

Σχετικά Άρθρα