Κιλελέρ: Ένταση με τους αγρότες – Απέκλεισαν το μνημείο – Μπλόκο στα κυβερνητικά στελέχη

 Κιλελέρ: Ένταση με τους αγρότες – Απέκλεισαν το μνημείο – Μπλόκο στα κυβερνητικά στελέχη

Με μαζικό συλλαλητήριο των αγροτών που περιφρούρησαν με τα τρακτέρ τους το μνημείο, πραγματοποιήθηκε ο σήμερα Κυριακή το πρωί η εκδήλωση μνήμης της εξέγερσης του Κιλελέρ.Οι αγρότες είχαν προμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης σε πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη και σημειώθηκε μια μικροένταση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το onlarissa, επέτρεψαν να εισέλθουν μόνο ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας, o δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος με τους αντιδημάρχους και ο φιλοξενούμενος δήμαρχος πόλης της Κύπρου. Ο περιφερειάρχης τελικά αποχώρησε ενώ σε δήλωση του όπως και ο Νασιακόπουλος, τόνισαν ότι στηρίζουν τους αγρότες και τα αιτήματά τους, αλλά δεν συμφωνούν με τον αποκλεισμό στον οποίο προχώρησαν σήμερα στο μνημείο στο Κιλελέρ. 

Δεν παρέστη τελικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Σταμενίτης, ενώ στεφάνι κατέθεσε μόνο ο κ. Νασιακόπουλος.

Το επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συμβουλεύοντας τους αγρότες να παραμείνουν ενωμένοι διότι μόνο έτσι θα βρουν δικαίωση, ενώ οι αγρότες σημείωσαν σε δηλώσεις τους πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν λύση στα προβλήματά τους και πως δεν θέλουν πια μόνο λόγια παρηγοριάς από την κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα