Βάρκιζα: Ποιος είναι ο Ιταλός που συνελήφθη σε βίλα- Κέρδιζε δισ. από λαθρεμπόριο πετρελαίου

 Βάρκιζα: Ποιος είναι ο Ιταλός που συνελήφθη σε βίλα- Κέρδιζε δισ. από λαθρεμπόριο πετρελαίου

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ο 47χρονος Ιταλός έπεσε στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Έκανε πολυτελή ζωή στη Βάρη, κέρδιζε δισεκατομμύρια από λαθρεμπόριο πετρελαίου, την ώρα που η Interpol είχε εκδώσει το ένταλμα σύλληψής του. Ο Ιταλός ήταν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που έκανε big business στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών από τη Λατινική Αμερική με κέρδη που ξεπερνούσαν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την απάτη μαμούθ στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών. Ο Ιταλός τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, διέμενε με την οικογένειά του στην Βάρη και έκανε χλιδάτη ζωή.

Σύμφωνα με την ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας, σε βάρος του υπάρχουν πλήθος δημοσιευμάτων για την εγκληματική του δράση ενώ ο Ιταλός ζούσε έναν υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένειά του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στην βάρη Αττικής ενώ κινούνταν με πλήθος υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Σχετικά Άρθρα