Πτώση F16: 29χρονος Υποσμηναγός ο πιλότος- Η κατάσταση υγείας του (εικόνες)

 Πτώση F16: 29χρονος Υποσμηναγός ο πιλότος-  Η κατάσταση υγείας του (εικόνες)

Ο 29χρονος Υποσμηναγός κατάφερε και βγήκε σώος από το F-16 το οποίο συνετρίβη στην περιοχή της Ψαθούρας νότια της Χαλκιδικής. Ο πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος και επί μιάμιση ώρα πάλευε στην θάλασσα. Εξέπεμψε SOS και έτσι το super puma τον εντόπισε και τον μετέφερε αρχικά στη Λήμνο. Αργότερα διακομίστηκε στην Αθήνα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο πιλότος χαίρει άκρας υγείας, δεν έχει κάποιον τραυματισμό, αλλά θα παραμείνει σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και δίπλα του έχει την οικογένειά του, τους γονείς του και την σύζυγό του. Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε να λάβει από σήμερα εξιτήριο.

Ο πιλότος του F-16 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, αλλά και με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, που του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση. Μάλιστα η ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσημης παραλαβής των νέων ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα