Ράνια Σβίγκου: Οι ευρωεκλογές να γίνουν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 Ράνια Σβίγκου: Οι ευρωεκλογές να γίνουν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνέντευξη της Ράνιας Σβίγκου Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη «Μακεδονία της Κυριακής» και στον Β. Στολάκη «Οι ευρωεκλογές να γίνουν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

«Αυτές οι ευρωεκλογές θα πρέπει να γίνουν η αρχή του τέλους της αλαζονικής και αντιλαϊκής κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στη «Μακεδονία της Κυριακής» και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει «μόνο με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του κόμματος που μπορεί και θέλει να αγωνιστεί, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για κοινωνική δικαιοσύνη, δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία και υγεία για όλους και όλες, για μια κοινωνικά δίκαιη και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη».

Αναφορικά με τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών, η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, απαιτούν πανευρωπαϊκές απαντήσεις» κι ότι αυτές, «είναι πολύ σημαντικό, τον Ιούνιο, να έχουν προοδευτικό πρόσημο, και να μην επικρατήσουν ούτε οι νεοφιλελεύθερες, ούτε οι ακροδεξιές φωνές».

Σε ερώτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα Τέμπη, και τη στάση της ΝΔ, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πέσει φως στο μέγιστο έγκλημα των Τεμπών» και για αυτό «από την πρώτη στιγμή, προσπαθούν να συγκαλύψουν το έγκλημα, να καλύψουν τις ευθύνες τους, να τα ρίξουν όλα σε ένα ανθρώπινο λάθος, κι αυτό κάνουν και τώρα, με το πόρισμά τους». Όμως, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν θα τα καταφέρουν, γιατί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε ο ελληνικός λαός θα τους αφήσει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για δικαιοσύνη, μέχρι να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε υπαίτιο, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται».

Σχετικά με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το συνέδριο, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και προτάσεις, όπως «η παρουσίαση των προτάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολογική μεταρρύθμιση, το σχέδιο του κόμματος για μια άλλη Ευρώπη, τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια». Και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά μπροστά, με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα, προτείνοντας λύσεις και δίνοντας καθημερινά αγώνες για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πηγαίνει μπροστά, ανανεωμένος, με πνεύμα διαρκούς αυτοκριτικής, αλλά και κρατώντας τις μεγάλες παρακαταθήκες των αγώνων για μια καλύτερη κοινωνία». Τόνισε ότι «οι αριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι περιμένουν πολλά ακόμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τους διαψεύσουμε». Και συμπλήρωσε ότι «αυτή την αγωνία εξέφρασε και ο ιστορικός μας ηγέτης, ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της χώρας, καταθέτοντας τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του, με την παρρησία που τον διακρίνει».

Τέλος, σε ερώτηση για τις ανυπόστατες κατηγορίες της ΝΔ εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης καλύτερα να μη μιλάει ούτε για ζητήματα διαφάνειας, ούτε για ζητήματα τήρησης των νόμων», υπογραμμίζοντας ότι «έχουν δοθεί καθαρές απαντήσεις, από την πρώτη στιγμή». Αναφερόμενη στον νόμο του 2016, σχολίασε ότι «ψηφίστηκε για να μην υπάρχουν σκιές στην πολιτική ζωή της χώρας μας». Και συμπλήρωσε ότι «μετά τη θέσπιση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για τους ομογενείς, θα μπορούσε να υπάρξει μια νομοθετική πρόβλεψη, αφού εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την υπόνοια «μαύρου» χρήματος, αλλά με μια πραγματικότητα που αφορά μια καθ’ όλα νόμιμη δραστηριότητα».

Σχετικά Άρθρα