Μετά την Ασημακοπούλου παραιτείται ο γγ του ΥΠΕΣ και αποπέμπεται ο γραμματέας Αποδήμων ΝΔ

 Μετά την Ασημακοπούλου παραιτείται ο γγ του ΥΠΕΣ και αποπέμπεται ο γραμματέας Αποδήμων ΝΔ

Παράλληλα με την έρευνα που έκανε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το ΥΠΕΣ, για τη διαρροή των μέιλ αποδήμων τα οποία χρησιμοποίησε η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, έρευνα έκανε και το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει να μάθει ακριβώς τι έχει γίνει. Κατόπιν τούτων μετά την κ. Ασημακοπούλου η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παραιτούνται ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για μια λίστα με emails η οποία διέρρευσε ένα χρόνο πριν, στα τέλη Μαΐου 2023 κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και δεν έχει καμία σχέση με την πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο.

Μάλιστα η έρευνα του Μαξίμου έφθασε και στα πρόσωπα από τα οποία έγινε η σχετική διαρροή προς την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ απέκτησε την λίστα αυτή πέρυσι τον Μάιο από συνεργάτη του γγ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, διευκόλυνε την κυβέρνηση με το να αποσύρει την υποψηφιότητά της, ενώ την παραίτησή του έχει υποβάλλει και έχει γίνει ήδη αποδεκτή και ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και η παραίτηση του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Η παραίτηση απομάκρυση Ασημακοπούλου

Νωρίτερα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες ευρωεκλογές με τη ΝΔ, στον απόηχο της θυελλώδους υπόθεσης για τη διαρροή των μέιλ ομογενών.

Η κ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε την απόφασή της να συμμετέχει ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα με τα newsletter δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως εξηγώντας ότι «αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».

Η ανακοίνωση της κυρίας Ασημακοπούλου

Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί.

Σχετικά Άρθρα