Παρασκήνιο:Μυστήριο με την εμπλοκή σε παραίτηση και τη διάψευση Ηλιόπουλου- Παρουσιάζεται στη Θήβα ο Κασσελάκης

 Παρασκήνιο:Μυστήριο με την εμπλοκή σε παραίτηση και τη διάψευση Ηλιόπουλου-  Παρουσιάζεται στη Θήβα ο Κασσελάκης

Όλα τα βλέμματα, οι τηλεοπτικές κάμερες και οι φακοί των φωτογράφων θα είναι στραμμένα από σήμερα και για 20 μέρες στη Θήβα, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης θα εκπληρώσει την ολιγοήμερη στρατιωτική του θητεία στο πυροβολικό, ωστόσο οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχείς και ενίοτε ανατρεπτικές. Έτσι μυστήριο καλύπτει την ανατροπή ή την εμπλοκή σε σχέση με τις φήμες και τις πληροφορίες που υπήρχαν χθες ότι παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος, προκειμένου να τρέξει ενδεχομένως το σενάριο εισόδου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της θητείας, αν και ο ίδιος έχει διαψεύσει μια τέτοια εξέλιξη.

“Παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εργαζόμαστε με τον Πρόεδρο  της αξιωματικής  αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη για να δώσουμε προοπτική διεξόδου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.” δήλωσε  προσερχόμενος στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος διαψεύδοντας έτσι τις φήμες ότι επρόκειτο να παραιτηθεί λόγω του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ και ότι τη θέση του θα καταλάμβανε η πρώτη επιλαχούσα, Πόπη Τσαπανίδου.

  • Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος είχε προϊδεάσει για την πρόθεσή του να παραιτηθεί, επικαλούμενος τον φόρτο εργασίας στις ΗΠΑ και στις πανεπιστημιακές και ερευνητικές του δραστηριότητες, καθώς παράλληλα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ φέρεται να ζητεί “αυστηρή στεγανοποίηση” ανάμεσα στους δύο ρόλους που κατέχει, του καθηγητή δηλαδή και του βουλευτή.

“Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ, επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω, ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι, ακόμη και αν με είχαν πιέσει, εγώ, προσωπικά, παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό” είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες στο Attica και διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας”.

Είχε σταθεί όμως στη πολλή δουλειά που έχει επωμισθεί, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. “Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω, και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ” είχε δηλώσει αφήνοντα επί της ουσίας όλα τα σενάρια ανοιχτά.

  • Να σημειωθεί πάντως ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας προχθες στο MEGA διέψευσε όλες τις φήμες ότι επιδιώκει να μπει στη Βουλή ή στην Ευρωβουλή, γεγονός που προκαλεί εντύπωση καθώς την επόμενη μέρα (χθες) το πρωί κυκλοφόρησε η πληροφορία περί παραίτησης του βουλευτή των αποδήμων, την οποία η Κουμουνδούρου δεν διέψευδε, πυροδοτώντας έτσι εκ νέου τα σενάρια για δρομολόγηση ενδεχομένως της εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή, τα οποία όμως “κάηκαν” στη συνέχεια αφού η επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου θα καταλάμβανε τελικά την έδρα του κ. Ηλιόπουλου!

“Ως ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε μια δημοκρατική, πράσινη Ευρώπη, μία Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ασφάλειας, της εργασίας, της οικονομικής ανάπτυξης και σύγκλισης”, τόνισε αργότερα το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του κόμματος, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτακη λέγοντας ότι “έχει ενσωματώσει την ακροδεξιά, κάνει στροφή δεξιά και υπονομεύει την δημοκρατία και ντροπιάζει την χώρα μας.”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε τους 10 στόχους για μια νέα πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το κόμμα του θα κάνει την μεγάλη ανατροπή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και βίντεο με θέσεις πολιτών για βασικά ζητήματα της ευρωπαϊκής και κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της καθημερινότητάς τους. 

“Πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης για την διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας απέναντι στην νεοφιλελεύθερη δεξιά και Ακροδεξιά”, ανέφερε ο κ. Κασσελάκης και κάλεσε τους πολίτες “να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους” και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του κόμματος για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών. 
Επιπρόσθετα επισήμανε το ζήτημα της αποχής λέγοντας “Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις ενάντια στην αποχή. Υπάρχουν μπροστά μας υπάρχουν δύο οράματα: το άλμα στο αύριο και η επιστροφή στο σκοτάδι του χθες” και υπογράμμισε “οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Ελλάδα θα γενικευθούν και στην Ευρώπη εάν δεν αλλάξει η πορεία”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε τους 10 στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για μία άλλη Ευρώπη, οι οποίοι αξονικά είναι:

  • 1ος στόχος: Στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης
  • 2ος στόχος: Αντιφασιστική Ευρώπη – φραγμός στο μίσος της ακροδεξιάς
  • 3ος στόχος: Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη – να μην επιστρέψει η λιτότητα.
  • 4ς στόχος: Δίκαιη πράσινη μετάβαση
  • 5ος στόχος: Κοινωνική Ευρώπη με δίκαιο μετασχηματισμό της αγοράς εργασία
  • 6ος στόχος: Εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • 7ος στόχος: Ευρώπη της ισότητας και των δικαιωμάτων
  • 8ος στόχος: Ευρώπη χωρίς ψηφιακές ανισότητες στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • 9ος στόχος: Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική με πραγματική αλληλεγγύη
  • 10ος στόχος: Η δημοκρατική Ευρώπη που θέλουμε και μας αξίζει

Να σημειωθεί τέλος ότι  κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου που διεξήχθη την Τετάρτη αποφασίστηκαν τα εξής:

– Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις  προκριματικές των  ευρωεκλογών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ορίστηκε η 17η Μαρτίου
– Στις 22 Μαρτίου να ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές
– Στις 14 Απριλίου να διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές με κάλπη, αλλά πιθανότατα και υβριδικά
– Οσοι θα συμμετάσχουν στις προκριματικές  θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά Άρθρα