ΕΣΡ: Σε απολογία ο ΣΚΑΪ για τα ομοφοβικά σχόλια για τον Κασσελάκη

 ΕΣΡ: Σε απολογία ο ΣΚΑΪ για τα ομοφοβικά σχόλια για τον Κασσελάκη

Ενώπιον της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) θα βρεθούν στις 28 Μαρτίου οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ, απολογούμενοι για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, καλούνται να παρέχουν εξηγήσεις για όσα ειπώθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» από τον Βασίλη Χιώτη στις 11 Οκτωβρίου 2023, καθώς και στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα» από τον Γιώργο Αυτιά, τρεις ημέρες αργότερα (14 Οκτωβρίου) σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ραδιοσταθμός και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ελέγχονται εξαιτίας των όσων είπαν οι δύο δημοσιογράφοι με αφορμή την επικείμενη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έπειτα από την παροχή προφορικών εξηγήσεων, οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ θα πρέπει μέσα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλλουν τα αντίστοιχα γραπτά υπομνήματα.

Για την ιστορία, ο Βασίλης Χιώτης παραδέχθηκε αργότερα, μετά τον σάλο, πως έκανε «φάουλ», ενώ ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές είχε απαντήσει πως το σχόλιο που έκανε δεν ήταν ομοφοβικό.

Σχετικά Άρθρα