Πράσινο φως από την Εισαγγελία για την επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα

 Πράσινο φως από την Εισαγγελία για την επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά με έγγραφο της στην Περιφέρεια, το Λιμενικό και τον δήμο Αίγινας δίνει το πράσινο φως για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Όπως αναφέρει έγγραφο το οποίο έχει στη διάθεση του το OPEN και το ethnos.gr: «Παραγγέλνουμε την άμεση αποδέσμευση του χώρου πέριξ του σημείου διαρροής με αποκλειστικό σκοπό την έναρξη των εργασιών επισκευής και μόνιμης και άρτιας αποκατάστασης της βλάβης στο υποθαλάσσιο τμήμα το αγωγού όπου διαπιστώθηκε η διαρροή καθώς και την ολοκλήρωση αυτών προς άμεση επαναφορά το αγωγού σε κατάσταση πλήρους λειτουργικότητας.»

Μάλιστα σήμερα έγινε σύσκεψη στην οποία έδωσαν το παρών Περιφέρεια, Λιμενικό, εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας και ειδικός πραγματογνώμονας.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να συζητηθεί πώς θα γίνει η αποκατάσταση αλλά και πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα. Σε αυτό το πλαίσιο, τις εργασίες αποκατάστασης θα επιβλέψει η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Μάλιστα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έκανε δεκτό και το αίτημα του Νίκου Χαρδαλιά για ορισμό ειδικού ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που θα επιβλέπει την ορθή εκτέλεση του έργου.

Ενημερωνόμαστε ότι οι εργασίες αποκατάστασης στον αγωγό μάλλον θα ξεκινήσουν στα μέσα της εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα