Κουμουνδούρου:Κανένα σχόλιο για τα σενάρια εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή-Οι δηλώσεις Ηλιόπουλου και η κριτική Καρτερού
Η Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα όσα γράφονται και λέγονται σχετικά με το σενάριο ο Στέφανος Κασσελάκης να γίνει βουλευτής, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας ότι γίνει προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές κατά πάσα πιθανότητα. Το θέμα επανήλθε και ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το είχε κλείσει, με τις δηλώσεις του Όθωνα Ηλιόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Attica:
“Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους αποδήμους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένα φόρτος εργασίας, νομίζω που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ”.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντικρουόμενες ερμηνείες. Από τη μια πλευρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι ανοίγει ο δρόμος του κ. Κασσελάκη προς τη Βουλή και άλλα στελέχη θεωρούσαν ότι ο κ. Ηλιόπουλος παραμένει βουλευτής Επικρατείας και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα.
Πάντως για να γίνει πράξη αυτό το σενάριο πέρα της επιλογής του timing, απαιτούνται μια σειρά κινήσεων και για την ακρίβεια….παραιτήσεων, αφού για να ορκιστεί βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραιτηθούν εκτός από τον Ο. Ηλιοπουλο, για τον Ευ. Αποστολάκη και την Ελ Ακρίτα δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, οι υπόλοιποι επιλαχόντες βουλευτές Επικρατείας που μεσολαβούν μέχρι την 9η θέση στην οποία τον είχε τοποθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου, ο Αθανάσιος Τσακρής και η Ζωρζέττα Λάλη.
- Να σημειωθεί ότι υπάρχει και μια ερμηνεία της νομοθεσίας για τους απόδημους υποψήφιους των ψηφοδελτίων Επικρατείας, που δίνει την έδρα που μένει κενή στον επόμενο απόδημο, ωστόσο ακόμα και κομματικές πηγές λένε ότι είναι μία εκδοχή που μάλλον δεν έχει βάση. Σύμφωνα μάλιστα με κοινοβουλευτικές πηγές ακόμη και το σενάριο παραίτησης των επιλαχόντων υποψηφίων προϋποθέτει πρώτα την ορκωμοσία τους και μετά την παραίτηση τους, ενώ άλλες εκτιμήσεις λένε ότι αρκεί απλά με δηλώσεις τους να μην αποδεχθούν την έδρα.
Στο μεταξύ και ενώ η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη κοινοβουλευτική μάχη για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων ο Θανάσης Καρτερός μέσα από την εφημερίδα “Αυγή” στηλιτεύει το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να “απολύσει” τον υπεύθυνο για τα οικονομικά του κόμματος Θύμιο Γεωργόπουλο και καλεί τα μέλη της ΚΕ να πάρουν θέση.
“Με επακόλουθο -όπως αναφέρει- άλλο ένα επεισόδιο εσωστρέφειας, σε μια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο” και σημειώνει “Δικαιούτο βέβαια να το ζητήσει, πρόεδρος είναι. Αλλά μήπως έπρεπε να διαχειριστεί ένα τέτοιο θέμα, που έχει πολιτική και ανθρώπινη διάσταση, με μεγαλύτερη πολιτική και ανθρώπινη ευαισθησία; Να ενημερώσει τη Γραμματεία; Ή το Εκτελεστικό; Να εξηγήσει και να δώσει την ευκαιρία στον Γεωργόπουλο να εξηγηθεί; Δεν το έκανε. Προτίμησε το αποφασίζω και απολύω. Προκύπτουν λοιπόν κάποια ζητήματα προς διευκρίνιση.”.
Ο Θανάσης Καρτερός υπενθυμίζει με νόημα στο άρθρό του ότι “Ο Γεωργόπουλος διετέλεσε διοικητής μεγάλων νοσοκομείων χωρίς κάποια σκιά στη διαχείριση εκατομμυρίων. Πολιτικός του προϊστάμενος ο Πολάκης, για του λόγου το ασφαλές. Ανέλαβε μια υπεύθυνη κομματική δουλειά, με απόφαση της Γραμματείας, που εγκρίθηκε από την Κ.Ε.” και επιτίθεται στον πρόεδρο του κόμματος λέγοντας “Πόθεν προκύπτει το δικαίωμα οποιουδήποτε να τον «απολύσει», και μάλιστα διασυρόμενο με διαρροές; Είναι αποδεκτό οι προεδρικές αποφάσεις, όταν μάλιστα αφορούν μέλη του κόμματος των μελών, να υπερτερούν των συλλογικών αποφάσεων; Ποια μέλη τέλος πάντων από εκείνα που «ακούει» ο πρόεδρος άκουσαν και έκριναν τον -επίσης μέλος- Γεωργόπουλο;”
Και αφού αναφέρει ότι “ο πρόεδρος προανήγγειλε παραπομπή του Γεωργόπουλου στη Δικαιοσύνη για όσα είπε εις βάρος του μετά την «απόλυσή» του.” διερωτάταιο “Θέλει, δηλαδή, να τον στείλει φυλακή; Κι αυτό σημαίνει ότι θα επικρέμαται απειλή δικαστικής δίωξης πάνω από όποιο μέλος ή στέλεχος τον επικρίνει, ακόμα και με μη αποδεκτό τρόπο; Θα επιλαμβάνεται ο εισαγγελέας ή η Επιτροπή Δεοντολογίας; Απαντήσεις θα δίνει το κόμμα ή το Πρωτοδικείο;”
“Ολα αυτά γεννούν σοβαρά ερωτήματα, κυρίως για τα μέλη της Γραμματείας και της Κ.Ε.” σημειώνει θέτοντας τα εξής ερωτήματα:
– Η ανάγκη ενότητας θα κουκουλώσει την ανάγκη συλλογικότητας;
– Συμφωνούν με τη συγκεκριμένη μεταχείριση ενός συντρόφου τους, ανεξάρτητα αν συμφωνούν μ’ αυτόν και την αντίδρασή του;
– Συμφωνούν με τον εισαγγελέα;
– Θα επιτρέψουν να πάνε και οι Αρχές του κόμματος, και η συλλογική του λειτουργία, ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας του Θύμιου σαν το σκυλί στ’ αμπέλι;
– Δεν ανησυχούν μήπως αυτό είναι ένδειξη μιας λογικής και νοοτροπίας στην οποία πρέπει να πουν όχι, πριν να είναι αργά για όλους; Ακόμα και για όσους θεωρούν ότι η σιωπή είναι χρυσός…
- Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως δεν πτοείται από τις αναφορές και την κριτική γύρω από το πρόσωπο του και χθες βρέθηκε στην Αρκαδία και συγκεκριμένα την Τρίπολη όπου γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη! Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί από τα Μαγούλιανα όπου διαμένει με τον σύντροφό του Τάιλερ ΜακΜπεθ και επισκέφθηκε την Στεμνίτσα ξεκινώντας το γλέντι από την πλατεία του χωριού.
Το μεσημέρι έφτασε στην Τρίπολη και αφού περπάτησε στο κέντρο, έφτασε όπως σημειώνει το arcadiaportal.gr στα γνωστά Κλωνατζίδικα που θυμίζουν κάτι από “Ψυρρή” της Αθήνας και τα “Λαδάδικα” της Θεσσαλονικης όπου και συνάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας και γλέντησε την ημέρα μαζί τους. Φανερά ευδιάθετος μίλησε με τον κόσμο, τσούγκρισε το ποτήρι του γεμάτο κρασί με κατοίκους και πέρασε από όλες τις ψησταριές και δοκίμασε τις λιχουδιές της ημέρας.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εγκριθεί τυπικά η τοποθέτηση του Θάνου Μωραϊτη στη θέση του Διευθυντή της ΚΟ.