Κυβερνητικές αποστάσεις από Ασημακοπούλου, διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα της επιστολικής ψήφου είναι αδιάβλητο
Ρελάνς με το δάνειο Κασσελάκη επιδιώκει η κυβέρνηση για να ξεπεράσει τον σκόπελο με τη διαρροή ηλεκτρονικών διευθύνσεων των απόδημων αλλά και την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη. Το Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνει αποστάσεις από τους ισχυρισμούς της ευρωβουλεύτριας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σχετικά με την απόκτηση της λίστας διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αποδήμων που είχαν δηλώσει την πρόθεση τους για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως το σύστημα της επιστολικής ψήφου είναι αδιάβλητο και υποστηρίζουν πως εντέχνως η αντιπολίτευση αφήνει αιχμές για την διαβλητότητα του συστήματος προκειμένου να πλήξει μια θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
- Όσον αφορά τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, την Παρασκευή καλούνται τα κόμματα να καταθέσουν τα πορίσματα τους στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για παράταση των εργασιών της κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Η κυβέρνηση επικαλείται και στις δύο περιπτώσεις την Δικαιοσύνη. Στο ζήτημα με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επικαλείται την εισαγγελική έρευνα ενώ σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα.
Την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό επιτελείο βάζει στο στόχαστρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και συγκεκριμένα τις εξωχώριες εταιρείες του μέσω των οποίων φαίνεται να χορήγησε δάνειο προς τα μέσα ενημέρωσης του κόμματος για πληρωμή των εργαζομένων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως «ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια».
- Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύεται αρχηγός κόμματος να έχει offshore εταιρεία και επικαλούνται το άρθρο 8 του Ν. 3213/2003 που προβλέπει ρητά ότι: «στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή́ είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα».
Προσθέτουν δε ότι η παράβαση του νόμου προβλέπει σημαντικές κυρώσεις όπως είναι η ποινή φυλάκισης δύο ετών και η χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει ως και τις 500.000 ευρώ.