“Πέθαναν” τον Νόαμ Τσόμσκι

 “Πέθαναν” τον Νόαμ Τσόμσκι

H είδηση του “θανάτου” του φιλοσόφου Νόαμ Τσόμσκι άρχισε να διαδίδεται με ταχύτητα την Κυριακή, προκαλώντας ανησυχία στους θαυμαστές του.

Η φήμη εξαπλώθηκε γρήγορα, όταν δημιουργήθηκε μία σελίδα στο Facebook, η οποία έφερε τον τίτλο «RIP Νόαμ Τσόμσκι». Ταχύτατα, προσέλκυσε κόσμο και κέρδισε σχεδόν ένα εκατομμύριο «like».

Μάλιστα, όσοι έκαναν κλικ στην καρτέλα «About», διάβαζαν το εξής μήνυμα: «Περίπου στις 11 π.μ. της Κυριακής (03 Μαρτίου 2024), ο αγαπημένος μας φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι πέθανε. Ο Νόαμ Τσόμσκι γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1928 στη Φιλαδέλφεια. Θα μας λείψει αλλά δεν θα τον ξεχάσουμε. Δείξτε τη συμπαράστασή σας και τα συλλυπητήρια σας σχολιάζοντας και κάνοντας like σε αυτή τη σελίδα».

Εκατοντάδες θαυμαστές άρχισαν αμέσως να γράφουν τα συλλυπητήρια μηνύματα τους στη σελίδα του Facebook, εκφράζοντας τη λύπη τους που 95χρονος φιλόσοφος πέθανε. Και ως συνήθως, το Twitter έπαθε φρενίτιδα, με άλλους να πιστεύουν στην είδηση και άλλους να εμφανίζονται δύσπιστοι.

Το βασικό επιχείρημα ήταν πως αν είχε πεθάνει ο Τσόμσκι, θα υπήρχε η είδηση σε μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ. Η αγωνία των θαυμαστών πήρε τέλος τη Δευτέρα, όταν οι εκπρόσωποι του φιλοσόφου επιβεβαίωσαν επίσημα ότι ο Νόαμ Τσόμσκι, χαίρει άκρας υγείας. « Εντάσσεται στη μακρά λίστα των διασημοτήτων που έχουν πέσει θύματα αυτής της φάρσας. Είναι ακόμα ζωντανός και υγιής, σταματήστε να πιστεύετε αυτό που βλέπετε στο Διαδίκτυο», είπαν.

Πηγή: lifo.gr

Σχετικά Άρθρα