Επίσκεψη Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ- “Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, θέλουμε ανταγωνισμό όχι αισχροκέρδεια

 Επίσκεψη Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ- “Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, θέλουμε ανταγωνισμό όχι αισχροκέρδεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Κώστα Σκρέκα επισκέπτεται σούπερ μάρκετ λίγες μέρες μετά την ανακοινωση των μέτρων για την ακρίβεια. Ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σημειώνοντας πως θέλουμε τον ανταγωνισμό και όχι την αισχροκέρδια». «Η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται», επισήμανε και αναγνώρισε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά με την ακρίβεια. Επίσης, είπε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει το τραπέζι της σαρακοστής και του Πάσχα να είναι καλύτερο για τους καταναλωτές. «Θα κάνουμε ότι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, είπε «είμαστε σε καλό δρόμο για 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας». Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως σήμερα θα ανακοινωθεί το «Σαρακοστιανό Καλάθι». Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Σκρέκας είπε ότι το «καλάθι» αυτό θα περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία καταναλώνονται παραδοσιακά τη Σαρακοστή, όπως ο χαλβάς.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ δεν θα απουσιάζει ο χαλβάς.

Το καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και όπως όλα δείχνουν θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων καταναλωτών, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή οι μειώσεις τιμών σε περίπου 4.000 προϊόντα στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Περαιτέρω, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας».

Σχετικά Άρθρα