Ερντογάν: “Η καρδιά της Τουρκίας χτυπά από το Αιγαίο μέχρι τη Ν. Ασία” -Προανήγγειλε στρατιωτική επιχείρηση στο Β. Ιράκ

 Ερντογάν: “Η καρδιά της Τουρκίας χτυπά από το Αιγαίο μέχρι τη Ν. Ασία” -Προανήγγειλε στρατιωτική επιχείρηση στο Β. Ιράκ

«Η Τουρκία δεν περιορίζεται στα δικά της σύνορα, αλλά η καρδιά της χτυπά παντού», δήλωσε πάλι σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο. «Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που περιορίζεται μόνο στα δικά της σύνορα. Η Τουρκία είναι η καρδιά μιας πολύ ευρύτερης γεωγραφίας, από τα Βαλκάνια μέχρι την Κεντρική Ασία, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βόρεια Αφρική, από το Αιγαίο μέχρι τη Νότια Ασία», είπε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη στην Αίγυπτο και τα θέματα που συζήτησε με τον πρόεδρο της χώρας Σίσι.

«Μετά την επίσκεψή μας στο Ντουμπάι, μεταβήκαμε στο Κάιρο και πραγματοποιήσαμε διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο Σίσι, όπου συζητήσαμε διμερή θέματα, ιδίως εμπόριο και άμυνα, καθώς και το παλαιστινιακό ζήτημα λεπτομερώς. Συζητήσαμε τα κοινά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε τη σφαγή στη Γάζα και να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια θα φτάσει στην περιοχή χωρίς προβλήματα. Η Αίγυπτος παρείχε και παρέχει σημαντική υποστήριξη τόσο στη μεταφορά των τραυματιών στη χώρα μας όσο και στην παράδοση περισσότερων από 37.000 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των χωρών που συντάσσονται με το Ισραήλ.

«Αυτές οι χώρες και οι λαοί δεν θα έχουν καν το θράσος να ζητήσουν βοήθεια από κανέναν, όταν οι δολοφονίες και οι σφετερισμοί που διαπράττουν σήμερα κατά των Παλαιστινίων θα τους γυρίσουν αύριο μπούμερανγκ», είπε για να προσθέσει στη συνέχεια γιατί η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή. 

«Ο σκοπός δεν είναι να απειλήσει κανέναν, αλλά μόνο να υπενθυμίσει τι θα συμβεί στο μέλλον. Αυτό θα συμβεί στην Τουρκία και στο τουρκικό έθνος αν δεν είμαστε ισχυροί πολιτικά, οικονομικά, αμυντικά, στρατιωτικά, κοινωνικά και θεσμικά».

Προανήγγειλε στρατιωτική επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ

Σε δήλωση που ερμηνεύεται ως προαναγγελία κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ξεκαθάρισε, ειδικότερα, ότι η Τουρκία θα σφίξει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ στο Ιράκ και το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά αυτό το καλοκαίρι. 

Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τον κλοιό που θα διασφαλίσει τα σύνορα μας με το Ιράκ. Με τη θέληση του Θεού, θα έχουμε επιλύσει οριστικά το ζήτημα στα σύνορά μας με το Ιράκ αυτό το καλοκαίρι. Καλούμε όλους στην περιοχή να σεβαστούν τη στρατηγική ασφαλείας μας, την οποία τους έχουμε περιγράψει ξεκάθαρα. Διαφορετικά, θα είναι οι ίδιοι η αιτία των εντάσεων που θα προκύψουν».

Ανέφερε επίσης ότι η χώρα του κάνει προετοιμασίες «που θα γίνουν νέοι εφιάλτες σε όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία θα γονατίσει από ένα τρομοκρατικό κράτος κατά μήκος των νότιων συνόρων της».

«Μέχρι να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα όσοι ακόμη δεν μπορούν να κατανοήσουν την αποφασιστικότητα της χώρας μας και του έθνους μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα