apodimoi.gov.gr: ΠΡΟΣΟΧΗ η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική

 apodimoi.gov.gr: ΠΡΟΣΟΧΗ η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική

Όποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα apodimoi.gov.gr βλέπει την εξής προειδοποποίηση «η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική» και ότι κάποιοι επιτήδειοι «μπορεί να προσπαθήσουν να κλέψουν τις πληροφορίες σας».

Κι αυτό ενώ ακόμη εξακολουθεί να προκαλεί θύελλα η διαρροή των στοιχείων όσων είχαν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού -τουλάχιστον- στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγει στη στη Δικαιοσύνη, ενώ αντίστοιχα ενημερώνεται η Κομισιόν για τη νέα υποβάθμιση των θεσμών στην Ελλάδα.

Ενώ καποιοι μιλούν για τεράστια υπονόμευση για το αδιάβλητο των εκλογών.

Σύμφωνα με το μήνυμα που εμφανίζεται στην πλατφόρμα, γίνεται «αναγκαία προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος», κάτι ωστόσο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταθέσει τις προφανείς πολιτικές ευθύνες για την διαρροή των δεδομένων σε κάποιο «τεχνικό σφάλμα».

Ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιος Μπαλέρμπας επιμένει ότι «το υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Σχετικά Άρθρα