Ο “θερμός” διάλογος Κασσελάκη-Γεωργόπουλου- Γιατί πάγωσαν οι εκτεταμμένες αλλαγές

 Ο “θερμός” διάλογος Κασσελάκη-Γεωργόπουλου- Γιατί πάγωσαν οι εκτεταμμένες αλλαγές

Τα σχέδια για αλλαγές στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, όχι μόνο έχουν υποχωρήσει ως προς το εύρος αλλά και ως προς τον χρόνο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως Ράνια Σβίγκου θα παραμείνει στη θέση της ως γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Αντίθετα, ο αναπληρωτής της, Γιώργος Βασιλειάδης, εξακολουθεί να τελεί υπό παραίτηση και απλά είναι θέμα χρόνου πότε θα υποβληθεί.

Για την Πολιτική Γραμματεία δεν αναμένονται αλλαγές στη σύνθεση της. Σε περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης ζητούσε να εκλεγεί από την αρχή το όργανο, τότε θα άνοιγε ένας νέος κύκλος συγκρούσεων και εσωστρέφειας και στην παρούσα συγκυρία ενόψει ευρωεκλογών είναι κάτι που δεν προκρίνεται τελικά.

Για τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν την εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη και τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Τσίπρα, που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στην ευρωβουλή αναμένεται να ανακοινωθούν μόλις ξεκινήσει και επίσημα η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, η Κουμουνδούρου βολιδοσκοπεί αρκετά πρόσωπα, ακόμα και εν ενεργεία δημοσιογράφους. Το όνομα της Έφης Μιχελάκη παραμένει στο τραπέζι, αλλά πιθανότερο είναι να αναλάβει θέση αναπληρωτή σε αυτή τη φάση.

Αντίθετα, για την αντικατάσταση του Γιώργου Τσίπρα, η απόφαση μοιάζει ευκολότερη, με τον Θάνο Μωραΐτη να βρίσκεται προ των πυλών. Γρίφος παραμένει το αν τελικά θα υπάρξει η αλλαγή στη θέση του συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκεί όπου βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης.

Πάντως χθες καταγράφηκε μια απομάκρυνση που προκάλεσε αίσθηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απομάκρυνε τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, Θύμιο Γεωργόπουλο ο οποίος θεωρείται ότι είναι κοντά στις θέσεις Τσίπρα.

Η απόλυση προϊδεάζει και για ρεβανσιστική διάθεση ενώ διέρρευσε και διάλογος μεταξύ των δύο:

  • Κασσελάκης: Θα κάνω εκτεταμένες αλλαγές και θα ήθελα να διακόψουμε τη συνεργασίας μας
  • Γεωργόπουλος: Παρά το γεγονός ότι είμαι επιλογή όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας με την έγκριση των ανώτατων οργάνων του κόμματος, από τη στιγμή που έχεις άλλα σχέδια για το μέλλον του κόμματος θα έρθω να μαζέψω τα πράγματά μου.
  • Κασσελάκης: Να μαζέψεις τώρα τα πραγματά σου

Σχετικά Άρθρα