Αστυνομική βία κατά 18χρονου: Τον ξάπλωσαν στο δρόμο και τον χτυπούσαν στο κεφάλι

 Αστυνομική βία κατά 18χρονου: Τον ξάπλωσαν στο δρόμο και τον χτυπούσαν στο κεφάλι

Ο νεαρός δεν αντιστέκεται καν και εκλιπαρεί για βοήθεια, ενώ ο αστυνομικός τον ρίχνει στο έδαφος και τον κουτουλάει με το κράνος.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αστυνομικής βίας, αφού ένας 18χρονος φοιτητής στην Θεσσαλονίκη χτυπήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Open, αστυνομικοί ξάπλωσαν τον 18χρονο φοιτητή στο δρόμο και ένας από αυτούς τον χτυπούσε στο κεφάλι.

Μάλιστα, αδιαφόρησαν και για την κάμερα που τους κατέγραφε και συνέχιζαν να χτυπούν τον φοιτητή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την μεγάλη πορεία για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο νεαρός συνελήφθη, μαζί με τον αδερφό του και ένα ακόμη άτομο. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και περαστικοί φώναζαν κατά των αστυνομικών να σταματήσουν.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στο βίντεο, ο 18χρονος δεν αντιστέκεται καθόλου και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να είναι βίαοι. Μάλιστα ο αστυνομικός τον κουτουλάει κιόλας με το κράνος.

Ο νεαρός ενώ δέχεται τα χτυπήματα φωνάζει «Βοήθεια! Βοήθεια! Βοηθήστε με ρε παιδιά έχουν πέσει απάνω μου!».

Ο αδερφός του που ήταν δίπλα φώναζε: «Είναι ο αδερφός μου».

«Φέρεται ένας αστυνομικός να έχει συλλάβει ένα ενήλικο, διότι φέρεται να νομίζει ότι τον εξύβρισε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πέρα από αυτό η διαδικασία της σύλληψης είναι κατάφωρα παράνομη, το βίντεο δείχνει κατά τη σύλληψη ένα παιδί να το χτυπούν στο κεφάλι με κράνος, ένα παιδί να το χτυπούν το κεφάλι στο πάτωμα. Είμαστε σε φάση συνεννόησης με τους γονείς, προκειμένου να καταλήξουμε στη σωστή νομική διαδικασία», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του φοιτητή, Γιάννης Μαλάμος.

Ο καταγγέλλων, ο αδερφός του και ένας ακόμη συλληφθείς διαδηλωτής, παραπέμφθηκαν την Πέμπτη 29/2, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου ζήτησαν και πήραν πήραν αναβολή για αύριο, Παρασκευή 1η Μαρτίου, και, κατόπιν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η δίωξη που τούς απαγγέλθηκε αφορά -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και της παράνομης οπλοφορίας.

Σχετικά Άρθρα