Διάσκεψη για Ουκρανία/Προειδοποίηση Μακρόν:”Διακυβεύεται η ασφάλεια όλων μας”

 Διάσκεψη για Ουκρανία/Προειδοποίηση Μακρόν:”Διακυβεύεται η ασφάλεια όλων μας”

«Βρισκόμαστε αναμφίβολα σε μια στιγμή που απαιτεί μια αρχή από όλους μας» και «περιλαμβάνει ισχυρές αποφάσεις» για να «κάνουμε περισσότερα» αναφορικά με την υποστήριξη του Κιέβου έναντι της Ρωσίας, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την έναρξη της Διάσκεψης στο Παρίσι.

Εν συνεχεία, ο ίδιος είπε: «Η ασφάλειά μας για όλους διακυβεύεται σήμερα. Βλέπουμε, και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, μια σκλήρυνση της Ρωσίας, η οποία δυστυχώς αντικατοπτρίστηκε σκληρά με τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, του κύριου αντιπάλου του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν». Κατόπιν, ο Εμάνουελ Μακρόν απηύθυνε μια προειδοποίηση: «Στο μέτωπο της Ουκρανίας, οι θέσεις γίνονται όλο και πιο σκληρές και γνωρίζουμε επίσης ότι η Ρωσία ετοιμάζει νέες επιθέσεις, ιδίως για να ακινητοποιήσει την ουκρανική κοινή γνώμη».

«Η Ρωσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτή η προϋπόθεση είναι απαραίτητη όχι μόνο για να επιτραπεί στην Ουκρανία να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά και «για να διασφαλιστεί η συλλογική ασφάλεια του σήμερα και του αύριο στην Ευρώπη και τη Δύση». Επανέλαβε, τέλος, την αποφασιστικότητα όλων των κρατών που εκπροσωπήθηκαν, το βράδυ της Δευτέρας (26/02) στη Διάσκεψη να συνεχίσουν «να ελέγχουν την κλιμάκωση».

Σχετικά Άρθρα