Καθάρισε ο Τσίπρας: “Κήρυξε” εσωκομματικές εκλογές για τον γόρδιο δεσμό της κρίσης προέδρου-στελεχών

 Καθάρισε ο Τσίπρας: “Κήρυξε” εσωκομματικές εκλογές για τον γόρδιο δεσμό της κρίσης προέδρου-στελεχών

Η κοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ καλείται για τρίτη φορά μέσα σε 3 χρόνια να βγάλει το κόμμα από το αδιέξοδο και την εσωστρέφεια. Και αυτή τη φορά το σύνθημα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προτίμησε μέσω των social media και όχι από βήματος του Συνεδρίου να καλέσει τα μέλη να  αποφασίσουν, καθώς η  ηγεσία αδυνατεί να βρει φόρμουλα συνεννόησης με τα κορυφαία στελέχη εξόδου από τη συνεχιζόμενη κρίση. Ο Στέφανος Κασσελάκης άδραξε την ευκαιρία και σήκωσε το γάντι.

“Εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι” τόνισε και πρόσθεσε “Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα”.

Και επισήμανε “Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Θα πάμε λοιπόν σε τετραπλές εκλογές: Οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική επιτροπή και Πρόεδρο”.

“Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” ήταν οι τελευταίες 8 λέξεις της μακροσκελούς ομιλίας του προς το 4ο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου μπορεί να συνεχίζονται σήμερα, αύριο και μεθαύριο για τις Πολιτικές Θέσεις του κόμματος, ωστόσο τελείωσε πριν καν αρχίσει με την καταλυτική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Και τώρα όλοι τρέχουν. Θα υπάρξει αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκης. Και αν ναι, ποιος θα είναι αυτός;

Κατά τη διάρκεια τη ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας θα κάνει το μεγάλο βήμα. Άλλωστε προσερχόμενος στο Συνέδριο δήλωσε  με νόημα “Σήμερα οι πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και θα διαμορφώνουν την επόμενη μέρα. Είναι η ώρα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Έίναι η ώρα να μιλήσει η βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και το όνομα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος τυγχάνει της ευρύτερης αποδοχής.

Ποιος όμως θα ρισκάρει τελικά απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη που φαίνεται να έχει εδραιώσει και να έχει την αποδοχή και τη στήριξη των μελών και της κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κλειδιά του “μηχανισμού” εξακολουθεί να τα κρατά ο Νίκος Παππάς και η στάση του θα κρίνει λέγεται για μια ακόμη φορά τον νικητή.

Η απόφαση για το πόσο άμεσα θα γίνουν οι εκλογές αναμένεται να ληφθεί στο Συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Σύμφωνα με το καταστατικό, από τη λήξη του Συνεδρίου πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες, άρα εκλογές πριν από τις 10 Μαρτίου δεν μπορούν να γίνουν.

Ακολουθούν όμως δύο τριήμερα, της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου, τα οποία δεν ευνοούν μία ψηφοφορία καθώς πολλοί από τα μέλη του κόμματος ίσως προτιμήσουν να εκδράμουν. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να  καταταγεί στο στρατό στις 14 Μαρτίου, για θητεία 20 ημερών.

Συνεπώς οι εσωκομματικές εκλογές ή θα γίνουν στις 10 Μαρτίου με βάση τις καταστατικές προβλέψεις ή αρχές με μέσα Απρίλη, μόλις δύο μήνες δηλαδή πριν από τις ευρωεκλογές!

Να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος έκλεψε την παράσταση συνομιλώντας με στελέχη του κόμματος και έχοντας σύντομο τετ-α-τετ με τον Τάιλερ Μακμπεθ, σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ και ο Νίκος Κοτζιάς έτυχε θερμής υποδοχής από τον Στ. Κασελάκη και το σώμα του Συνεδρίου

Σχετικά Άρθρα