Δίκτυο Υγειονομικών Νέας Αριστεράς: Οδεύουμε ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που καταρρέει

 Δίκτυο Υγειονομικών Νέας Αριστεράς: Οδεύουμε ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που καταρρέει

Αυστηρή κριτική προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ασκεί με σημερινή του ανακοίνωση το Δίκτυο Υγειονομικών Νέας Αριστεράς, για τα έργα που παρουσίασε επί των ημερών της: τις λίστες αναμονής για χειρουργείο στα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία η αναμονή ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις τον ένα χρόνο, αλλά και την ανακοίνωση του τον τιμοκαταλόγου -που φτάνει τα 2.000 ευρώ για εξαιρετικά βαριά περιστατικά- για τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, τα οποία θα πληρώνουν οι ασθενείς.

«Αντί να σπεύσει να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων που καταρρέουν, αντί να εξασφαλίσει την πλήρη πρωινή λειτουργία των χειρουργείων, η κυβέρνηση υποχρεώνει τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για να χειρουργηθούν στο δημόσιο νοσοκομείο, ενώ έχουν εισφέρει στο δημόσιο σύστημα υγείας με τη φορολογία και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ταυτόχρονα τάζει αύξηση αμοιβών από τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία στο προσωπικό, αντί να αυξήσει δραστικά τις κανονικές και τις εφημεριακές απολαβές του».

Το συμπέρασμα που εξάγει το Δίκτυο Υγειονομικών Νέας Αριστεράς από την περιγραφή της παραπάνω κατάστασης είναι πως χωρίς αμφιβολία πως «οδεύουμε ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση του καταρρέοντος ΕΣΥ, με πρόσχημα τις λίστες αναμονής και τις χαμηλές αμοιβές γιατρών και λοιπών υγειονομικών».

«Οφείλουμε να αντισταθούμε, δημιουργώντας ένα πλατύ Μέτωπο για την προάσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς βρίσκεται εδώ για να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του σε αυτή την κατεύθυνση!», καταλήγει η ανακοίνωση των εκπροσώπων του Δικτύου Υγειονομικών Νέας Αριστεράς.

Σχετικά Άρθρα