Αστυνομική επιχείρηση με εισαγγελέα στον καταυλισμό των Παλαιοχριστιανών (vid)

 Αστυνομική επιχείρηση με εισαγγελέα στον καταυλισμό των Παλαιοχριστιανών (vid)

Αστυνομική επιχείρηση συνοδεία εισαγγελέα στην περιοχή των παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών των αυτοαποκαλούμενων παλαιοχριστιανών από το λαγούμι και την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας χθες, νωρίς το πρωί της Κυριακής (18.02.24) ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, που είναι έτοιμη να παρέμβει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού υπάρχει επέμβαση της αστυνομίας.

Στο σημείο είναι δικαστικός επιμελητής γιατί πάρα το γεγονός ότι είναι σπηλιές το σημείο λογίζεται πως σπίτι αυτών που ζουν στην κοινότητα. Ο κοινωνικός λειτουργός θα διαπιστώσει ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και άμεσα μα σύνταξη έκθεση. Μπορεί να ζητήσει την απομάκρυνση των παιδιών ακόμη κ άμεσα εάν διαπιστώσει πως ο τρόπος ζωής δεν είναι ενδεδειγμένος για την ευζωία της. Παράλληλα οι αρχές αναμένεται να ζητήσουν τα χαρτιά των παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση και συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αστυνομικούς, που συνεχίζουν τη δική τους έρευνα, ζητώντας να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Νωρίτερα το Σάββατο, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το λαγούμι με εισαγγελική διαταγή, ωστόσο στη συνέχεια αλλά επέστρεψαν σε αυτή, όπως επιβεβαίωσε στον Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Πλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν, αν θα απομακρυνθούν.

Σχετικά Άρθρα