Αγρότες:Μπλόκο στην Αθηνών–Λαμίας στο ύψος Μπράλου -Ουρές εκατοντάδων αυτοκινήτων (vid)

 Αγρότες:Μπλόκο στην Αθηνών–Λαμίας στο ύψος Μπράλου -Ουρές εκατοντάδων αυτοκινήτων (vid)

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, καθώς, λίγο πριν, οι αγρότες αποκλείσανε το εθνικό δίκτυο και η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στους παράδρομους.

Οι αγρότες τότε τους έκλεισαν και στα δύο ρεύματα, είτε προς τη Λαμία, είτε προς την Αθήνα, με συνέπεια αυτή την ώρα, εκατοντάδες αυτοκίνητα να είναι εγκλωβισμένα στον παράδρομο από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες και στα δύο ρεύματα και να έχουν ακινητοποιηθεί.

mpralos_21

Εκατοντάδες αγρότες ξεκίνησαν την πορεία τους γύρω στις 11:30 στους παράδρομους, ενώ λίγο μετά τις 12:20 ξεκίνησε η βραδυπορία των οχημάτων από το 195ο χλμ της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Ακολούθησαν κυκλοφοριακά προβλήματα από το 205ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα και κλείσιμο του συνδετήριου με τον Ε65.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι αγρότες είχαν ανεβεί στην εθνική οδό και πριν τη 13:00 το μεσημέρι είχε κλείσει ο εθνικός δρόμος και είχαν ήδη δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στον παράδρομο που έφτασαν μέχρι τη Λαμία. Αιτία τα μεγάλα οχήματα που σε συνδυασμό με τους παραταγμένους αγρότες δεν μπορούσαν να διέλθουν με ασφάλεια από το σημείο. 

Η ένταση που επικρατεί μεταξύ των οδηγών είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς για μία ώρα περίπου παραμένουν εγκλωβισμένοι και ακίνητοι χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από το σημείο. Αυτή την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις με τους αγρότες για να επισπεύσουν την απελευθέρωση του δρόμου.

Κανονικά οι διελεύσεις ασθενοφόρων

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, κανονικά γίνεται η διέλευση των ασθενοφόρων. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα μέχρι στιγμής έχουν περάσει τρία ασθενοφόρο από τον αποκλεισμένο κόμβο: Δύο επείγουσες διακομιδές από τη Λοκρίδα για το Νοσοκομείο Λαμίας και μία για την Αθήνα.

«Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Ο αγώνας μας είναι όλων των Ελλήνων που πληρώνει πανάκριβα αγαθά που έχουν φύγει από το χωράφι σε εξευτελιστικές τιμές», δηλώνουν οι αγρότες.

Σχετικά Άρθρα