Ο κύβος ερρίφθη για Πολάκη- Ο Κασσελάκης ανακοινώνει κυρώσεις

 Ο κύβος ερρίφθη για Πολάκη- Ο Κασσελάκης ανακοινώνει κυρώσεις

Μετά την αποχή του Παύλου Πολάκη κατά την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα αλλά προς το παρόν απομακρύνετυαι το ενδεχόμενο διαγραφής. Έτσι όπως όλα δείχνουν το πιο πιθανο σενάριο είναι η αντικατάσταση του χανιώτη βουλευτή από τη θέση του υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ενδεικτική του ψυχρού κλίματος μετά το τελευταίο περιστατικό απείθειας Πολάκη είναι το γεγονός ότι κατά την ανοιχτή διαβούλευση του κόμματος με φορείς της Παιδείας, των επιμελητηρίων (ΤΕΕ, Οικονομικό) και την Ένωση Συνταγματολόγων, για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης δεν αντάλλαξαν ούτε χειραψία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης χαιρέτησε πολλούς άλλους παριστάμενους βουλευτές.

Το κλίμα είναι βαρύ για τον Παύλο Πολάκη και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και απο πλευράς βουλευτών ενώ κάποια στελέχη κάνουν λόγο ακόμα και για διαγραφή αν και προς το παρόν αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται το επικρατέστερο. Και τούτο διότι οι εξηγήσεις Πολάκη για την απουσία του δεν φαίνεται να πείθουν τους συντρόφους τους.

Με δεδομένο βέβαια ότι ο κ. Κασσελάκης έχει δεσμευτεί για κυρώσεις σε όποιον απείχε ή δεν υπερψήφιζε το νομοσχέδιο κατά την Πολιτική Γραμματεία της Τετάρτης οι αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση είναι μονόδρομος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο που θα εκτιμηθεί ότι δεν θα προκληθεί μεγάλος πολιτικός αντίκτυπος.

Παράλληλα πρόβλημα υπάρχει και με ακόμη δύο βουλευτές την Νίνα Κασιμάτη ψήφισε “παρών και τον Όθωνα Ηλιόπουλο ο οποίος απείχε. Όον αφορά τους θεσμικούς ρόλους ο κ. Πολάκης είναι συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (των ΕΠΕΚΕ), η κυρία Κασιμάτη τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ ο κ. Ηλιόπουλος, λόγω και των επαγγελματικών υποχρέωσεών του στις ΗΠΑ, δεν έχει κάποια θεσμική θέση.

Σχετικά Άρθρα