Κρήτη: Θρήνος για τον χαμό του 2χρονου Νικόλα-Το Σάββατο η κηδεία 

 Κρήτη: Θρήνος για τον χαμό του 2χρονου Νικόλα-Το Σάββατο η κηδεία 

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας θα παιχτεί το Σάββατο για το 2χρονο Νικόλα ο οποίος «έσβησε» το βράδυ της Πέμπτης μετά από σοβαρό τροχαίο. Στο ίδιο τροχαίο είχε χάσει τη ζωή της και η γιαγιά του παιδιού.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας θα παιχτεί το Σάββατο 10/2 στις 15.00 στον ιερό ναό Αγίας Ζώνης στις Αγίες Παρασκιές Ηρακλείου Κρήτης, για το 2χρονο Νικόλα ο οποίος «έσβησε» το βράδυ της Πέμπτης στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν από τις 28 Ιανουαρίου, μετά από σοβαρό τροχαίο στη Λυγαριά. Στην ίδια ακριβώς εκκλησία όπου μέχρι τώρα συγγενείς και φίλοι της οικογένειας συγκεντρώνονταν και προσεύχονταν για να σωθεί το μικρό αγόρι, τώρα θα του πουν το τελευταίο αντίο.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν από το Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, η κλινική κατάσταση του παιδιού δεν παρουσίασε καμία βελτίωση μετά τα διαδοχικά εγκεφαλικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να εκλείπουν απολύτως οι τυχόν βάσιμες ελπίδες των γιατρών για ανάκαμψη. Λίγες αφότου τέθηκε υπόψη των γονέων η πληροφορία αυτή για έλλειψη δυνατότητας βελτίωσης, το παιδί έφυγε από τη ζωή.

Το άτυχο αγόρι είχε εγκλωβιστεί μαζί με τη γιαγιά του μέσα σε αμάξωμα αυτοκινήτου μετά από σφοδρή σύγκρουση στη Λυγαριά Ηρακλείου στις 28 Ιανουαρίου, εξαιτίας της οποίας μάλιστα, λίγο καιρό αργότερα έφυγε από τη ζωή και η γιαγιά του.

«Τον χάσαμε, είχαμε μια ελπίδα και χάθηκε»

«Χτες βράδυ στις 12.30 μας το είπαν. Πάλευε, πάλευε στην εντατική. Είχαμε μια ελπίδα μέχρι τελευταία στιγμή. Αυτή η ελπίδα χάθηκε», αναφέρει η γιαγιά του 2χρονου Νικόλα στο MEGA, συγκλονισμένη από τον χαμό του παιδιού.

Πρώτα έφυγε από τη ζωή η άλλη γιαγιά του μωρού, η 59χρονη Μαρία που οδηγούσε το λευκό αμάξι και δέκα μέρες μετά έσβησε και το εγγονάκι της, που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μαζί με την μητέρα του.

Είναι σοκαριστικό πως ο παππούς του βρέφους ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο από πίσω κι επομένως είδε μπροστά στα μάτια του την θανατηφόρα σύγκρουση, που στοίχισε τη ζωή στη σύζυγο και το εγγόνι του.

Η γιαγιά του Νικόλα, τόνισε στο MEGA, «χάλια είναι πως (να μην είναι). Έχασε τη γυναίκα του. Έχασε το εγγόνι του. Χάλια είναι το παιδί μου. Με φάρμακα είναι, κλαίει.Το παιδί της έχασε. Τι να κάνει; Μάνα είναι. Τι να κάνει μία μάνα. Ναι, Ναι (σ.σ. νοσηλεύτηκε). Δεν μπορεί, με το «Πι» πηγαίνει σιγά – σιγά. Δεν μπορεί. Ζαλίζεται».

Σχετικά Άρθρα