Η “μικρή επανάσταση” Κασσελάκη για το Ευρωψηφοδέλτιο- Ποιοι παραμένουν, ποιοι οι νέοι υποψήφιοι

 Η “μικρή επανάσταση” Κασσελάκη για το Ευρωψηφοδέλτιο- Ποιοι παραμένουν, ποιοι οι νέοι υποψήφιοι

Μετα τα think tanks ανά τομέα πολιτικής, η ανάδειξη των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο..”χωρίς κονέ” και “αδιαμεσολάβητα” μετά από εσωκομματικές προκριματικές εκλογές αποτελεί τη νέα “μικρή επανάσταση” του Στέφανου Κασσελάκη. Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να βάλει τέλος σε “πιέσεις” και “συμφέροντα”, αν και ο ίδιος θα βάλει τη δική του πινελιά καθώς θα έχει το προνόμιο να προτείνει 4-5 υποψήφιους από το “λαμπερό” και “επώνυμο” κομμάτι της κοινωνίας και όχι μόνο.

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης ανέφερε “Σε 4 μήνες έχουμε ευρωεκλογές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια μικρή επανάσταση. Επειδή τους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα τους αποφασίσει η κοινωνία και όχι τα κλειστά κομματικά γραφεία. Αν θέλεις να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου τώρα, στο https://www.isyriza.gr/submit_your_euroelection… Ύστερα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψήφιούς μας για την Ευρωβουλή”.

Ο κ. Κασσελάκης καλεί τα μέλη του κόμματος να γίνουν “κομμάτι της μεγάλης μάχης της ευρωπαϊκής Προόδου απέναντι στην ευρωπαϊκή συντήρηση” και αυτό όπως εξηγεί:

  • γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει κοινωνικό κράτος και φορολόγηση των πλουσίων, κόντρα στη Δεξιά των ελίτ
  • γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει το τέλος της δογματικής λιτότητας κόντρα στη Δεξιά της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.
  • γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει Δημοκρατία και κράτος Δικαίου κόντρα στη Δεξιά των παράνομων παρακολουθήσεων
  • γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει εργασιακά δικαιώματα κόντρα στη Δεξιά της εργασιακής ζούγκλας.
  • γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει ανθρώπινα δικαιώματα και αλληλεγγύη κόντρα στη Δεξιά του φόβου και της μισαλλοδοξίας.

“Για πρώτη φορά σε ελληνικό κόμμα, μπορείς να πάρεις το αύριο στα χέρια σου. Χωρίς κονέ, αδιαμεσολάβητα, μπαίνεις στην πρώτη γραμμή.”τόνισε, κάνοντας λόγο για “μία τομή για την ελληνική Δημοκρατία” και επισημαίνοντας “είμαι περήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το πρώτο κόμμα που υιοθετεί μια τέτοια διαδικασία και  μετατρέπει τις ευρωεκλογές 2024 από στοίχημα των κομμάτων σε στοίχημα της κοινωνίας”.

  • Είναι προφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να διατηρήσει ζωντανή  τη σχέση του με τη βάση του κόμματος και ειδικά με αυτό το κομμάτι που τον ανέδειξε στην ηγεσία του, ωστόσο τα διαδικαστικά ζητήματα των προκριματικών εκλογών θα είναι προϊόν συλλογικών αποφάσεων στα κομματικά όργανα ή και του Συνεδρίου ακόμη.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενας Κουντουρα από τους “επώνυμους” υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι: Νίκος Φαραντούρης, Διάνα Βουτυράκου, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Δώρα Τσαμπάζη, Νίκος Παππάς (μπασκετμπολίστας) κ.α.

Εξάλλου ο κ. Κασσελάκης με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου επανήλθε με δηκτικό σχόλιο στα social media με αφορμή την υποβάθμιση της είδησης από τα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά “Συνέβη κάτι συνταρακτικό χθες. Το μάθατε; Πώς να το μάθετε, όταν αυτό που θέλουν να μαθαίνετε για τον πρωθυπουργό είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επικοινωνιολόγοι του τον βάζουν να αυτοσαρκάζεται στο tiktok για να πείτε «cool», «τα σπας» και να ξεχάσετε τι γίνεται στη χώρα;” και πρόσθεσε “Χθες, η πατρίδα μας καταδικάστηκε με ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στο Κράτος Δικαίου, τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, του Τύπου, των θεσμών. Ως κύρωση, κινδυνεύουμε να χάσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταδικάζουν τη χώρα μας μετά τη Χούντα. Δηλαδή εδώ και μισό αιώνα! Δεν το μάθατε, γιατί η προπαγάνδα Μητσοτάκη δεν επιτρέπει να το μάθετε. Άλλωστε, αν το επέτρεπε, δε θα φτάναμε να είμαστε το κακό παράδειγμα της Ευρώπης.”.

Σχετικά Άρθρα