Αγρότες: Στην Καρδίτσα έχυσαν γάλατα και άχυρα – Έκλεισε τα Μάλγαρα η ΕΛ.ΑΣ.

 Αγρότες: Στην Καρδίτσα έχυσαν γάλατα και άχυρα – Έκλεισε τα Μάλγαρα η ΕΛ.ΑΣ.

Στην Καρδίτσα βρίσκονται οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, έπειτα από πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας πέταξαν γάλατα και άχυρα στην πλατεία. Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. έστησε φραγμό το απόγευμα της Παρασκευής στα Μάλγαρα προκειμένου να μην αποκλείσουν οι αγρότες την Εθνική Οδό.

Πετώντας συμβολικά δέματα άχυρου και χύνοντας λίτρα γάλα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ε-65 διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή τρακτέρ.

Οι αγροκτηνοτρόφοι μιλούν για την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα υποχωρήσουν αν δεν δοθούν λύσεις στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Στο πλευρό τους, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, βρίσκονται εργατικά σωματεία και φορείς, επαγγελματικές ενώσεις κ.ά.

Περίπου στις 6.30 το απόγευμα άρχισε να καταφθάνει στο κέντρο της Καρδίτσας το κομβόι των τρακτέρ και των αυτοκινήτων από το μπλόκο. Περίπου 15-20 τρακτέρ ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση. Οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων παραμένουν στο μπλόκο εδώ και σχεδόν 20 ημέρες, κλιμακώνοντας τον αγώνα σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας.

Με τα μπλόκα να παραμένουν μαχητικά σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα, αναμένεται συνάντηση αντιπροσωπείας των μπλόκων με τον Πρωθυπουργό την Τρίτη στην Αθήνα με βάση το υπόμνημα των αιτημάτων που έχουν αποστείλει.

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. έστησε φραγμό το απόγευμα της Παρασκευής στα Μάλγαρα προκειμένου να μην αποκλείσουν οι αγρότες την Εθνική Οδό.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής τα τρακτέρ κινήθηκαν αιφνιδιαστικά με τους αγρότες να έχουν ως στόχο τον αποκλεισμό της ΠΑΘΕ.

Σχετικά Άρθρα