Μητσοτάκης: Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα – Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους

 Μητσοτάκης: Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα – Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους

Με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας έχει συνάντηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός επισήμανε τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της περιφέρειας και υπογράμμισε ότι «προχωράμε στην αναπτυξιακή μας στρατηγική σε όλη τη χώρα» στοχεύοντας στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Θα ενεργοποιήσουμε μια ανοιχτή δημόσια πλατφόρμα προσβάσιμη σε κάθε πολίτη που θα ενημερώνεται για τον σχεδιασμό και την πορεία εξέλιξης των έργων με αναλυτικά χρόνους, χρηματοδότηση, για σκοπούς πλήρης διαφάνειας, ανακοίνωσε επίσης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Μηχανισμό Παρακολούθησης Έργων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πάνω από 80 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην περιφερειακή ανάπτυξη και εμφανίστηκε ανοιχτός να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο το ποσό των διαθέσιμων πόρων, υπογραμμίζοντας πως δεν πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ.

Προχωράμε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη χώρα, τόνισε και σημείωσε ότι με σκοπό να κρατηθεί το επίπεδο ουσιαστικής συνεργασίας «έχω ζητήσει να βρισκόμαστε δύο φορές το χρόνο και κάθε 6μηνο να αξιολογούμε τη δουλειά που έχει γίνει», επισημαίνοντας πως «αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα και πρώτα και πάνω από όλα προέχει η καλή συνεργασία».

Σχετικά Άρθρα