Ποιός είναι ο υπερσυντηρητικός Τάκερ Κάρλσον που θα πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν- Viral το βίντεο που ανάρτησε

 Ποιός είναι ο υπερσυντηρητικός Τάκερ Κάρλσον που θα πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν- Viral το βίντεο που ανάρτησε

Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον θα γίνει ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που θα πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δώσει συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον ξεπέρασε κάθε ρεκόρ στα social media, καθώς πάνω από 80 εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες, μέσα μόνο σε μια νύχτα, είδαν το βίντεο και μάλιστα 58 εκατομμύρια μετρήθηκαν μόνο στο λογαριασμό στο Twitter, χώρια τους θεατές στα υπόλοιπα social media του δικτύου του (site, YouTube, Facebook κλπ)

Ποιός είναι

Ο Tucker Swanson McNear Carlson γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 16 Μαΐου 1969 και είναι Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής και πολιτικός σχολιαστής κατά πολλούς παλαιοσυντηρητικών αρχών και οικοδεσπότης του νυχτερινού πολιτικό talk show Tucker Carlson Tonight στο Fox News από το 2016. Η εκπομπή αυτή είναι από τον Ιούλιο του 2021 η πιο δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κάρλσον ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τη δεκαετία του 1990, γράφοντας στην The Weekly Standard. Έπειτα έγινε σχολιαστής του CNN από το 2000 έως το 2005. Από το 2005 έως το 2008, παρουσίαζε το νυχτερινό πρόγραμμα Tucker στο MSNBC. Είναι πολιτικός αναλυτής του Fox News από το 2009, εμφανιζόμενος ως καλεσμένος ή προσκεκλημένος σε διάφορα προγράμματα πριν από την έναρξη της εκπομπής του. Το 2010 ο Carlson υπηρέτησε ως αρχισυντάκτης της δικής του δεξιάς ιστοσελίδας ειδήσεων The Daily Caller, μέχρι να πουλήσει το μερίδιο ιδιοκτησίας του και να φύγει το 2020. Έχει γράψει τρία βιβλία: Politicians, Partisans, and Parasites (2003), Ship of Fools (2018) και The Long Slide (2021).

Λέγεται ότι επηρέασε μερικές από τις βασικές πολιτικές αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Ιράν το 2019. Τα σχόλια του Carlson για τη μετανάστευση και τις γυναίκες έχουν περιγραφεί κατά καιρούς ως ρατσιστικές και σεξιστικές.

Ο Κάρλσον είναι έντονος αντίπαλος του προοδευτισμού, επικρίνει τη μετανάστευση και έχει χαρακτηριστεί ως εθνικιστής. Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα εναντίον του Κάρλσον, όπως αυτό στο Atlantic το 2019. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρλσον εγκαινίασε τον Δεκέμβριο μια νέα συνδρομητική υπηρεσία streaming video για να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητά του μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων των ΗΠΑ.

Πώς αιτιολόγησε την απόφασή του για την συνέντευξη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Τάκερ Κάρλσον είπε μεταξύ άλλων: «Επειδή είναι δουλειά μας. Είμαστε στη δημοσιογραφία. Καθήκον μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είναι ενημερωμένοι. Δεν έχουν καμία ιδέα για το τι γίνεται σε αυτή την περιοχή».

Επιπλέον «επιτέθηκε» στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι λέγοντας πώς: «Τα μέσα ενημέρωσης τους είναι διεφθαρμένα. Λένε ψέματα στους αναγνώστες και τους τηλεθεατές. Οι συνεντεύξεις του Ζελένσκι στις ΗΠΑ δεν είναι παραδοσιακές συνεντεύξεις, είναι γλυκανάλατες συνεδρίες ενθάρρυνσης ειδικά σχεδιασμένες για να ενισχύσουν τις απαιτήσεις του να μπουν οι ΗΠΑ βαθύτερα σε έναν πόλεμο στην ανατολική Ευρώπη και να πληρώσουν γι’ αυτόν. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι κυβερνητική προπαγάνδα».

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς στο άμεσο παρελθόν ο Πούτιν όχι μόνο αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνεντεύξεις με τον ελεύθερο Τύπο, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των μέσων ενημέρωσης, φυλακίζοντας ακόμα και δημοσιογράφους.

Σχετικά Άρθρα