Χριστοδουλάκης: Η δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή για την προοπτική- Τι λέει για την εκδήλωση με Τεμπονέρα και Αχτσιόγλου
«Η δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είναι αναγκαία, αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη για την προοπτική και το ρόλο που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θέλει να διαδραματίσει», διαμηνύει με συνέντευξή του στο Dnews ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, εκ των κορυφαίων στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη και πρώην γραμματέας του κόμματος.
«Το ΠΑΣΟΚ, πρέπει στις Ευρωεκλογές να κάνει το πολιτικό άλμα. Αυτό μεταφράζεται πολύ απλά, σε έναν συσχετισμό δυνάμεων που θα αποπνέει με σαφήνεια το μήνυμα ότι δεν συγκρινόμαστε απλώς με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ποιος είναι ο καλύτερος μεταξύ αυτών. Αλλά πλέον ζυγιζόμαστε με αυτά που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα, με σκοπό να πείσουμε προοπτικά ότι μπορούμε να το κάνουμε, όχι μόνο καλύτερα με όρους μικροδιαχείρισης, αλλά κυρίως με διαφορετικό πρόσημο και προτεραιότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τοποθετείται για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, αλλά και για την εκδήλωση με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου.
Ως προς την εκδήλωση όπου θα μιλήσει ο ίδιος αλλά και οι Διονύσης Τεμπονέρας και Έφη Αχτσιόγλου που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει:
“Η διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκει σε φορέα των μέσων ενημέρωσης, που έλαβε τη σχετική πρωτοβουλία. Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση γιατί θεωρώ πως ο διάλογος στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς μπορεί να συχνά να είναι χρήσιμος και παραγωγικός. Είναι μια ανοιχτή συζήτηση που γίνεται στο φως και όχι στο παρασκήνιο, με σκοπό να προκαλέσει έναν γόνιμο προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα μας. Θεωρώ αξιακά θετικό τον διάλογο πάνω σε ιδέες, αρχές, πολιτικά προτάγματα.
Μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς, αλλά σίγουρα, μέσα από την δημιουργική αντιπαράθεση μπορούν να προκύψουν εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα, αξιοποιήσιμα προς κάθε κατεύθυνση. Είναι ευπρόσδεκτες συζητήσεις που απεγκλωβίζονται από τον χαρακτήρα του ευκαιριακού ή του συγκυριακού, που προσπαθούν να δουν πέρα και πάνω από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, που ανοίγουν ζητήματα στρατηγικής και ευρύτερου ιδεολογικού αναστοχασμού πέρα από πρόσωπα ή τη λογική του «-αντι», χωρίς φοβικότητα, αλλά με αυτοπεποίθηση.”