Γεωργιάδης για κατώτατο μισθό: Χωρίς αμφιβολία θα φτάσει τα 950€ στο τέλος της 4ετίας

 Γεωργιάδης για κατώτατο μισθό: Χωρίς αμφιβολία θα φτάσει τα 950€ στο τέλος της 4ετίας

Βέβαιος ότι ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος και την ταχύτητα ανόδου της οικονομίας. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η πρόθεσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας θα έχει ξεπεραστεί» ανέφερε στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «η ταχύτητα ανόδου της ελληνικής οικονομίας αυτό δείχνει. Η Ελλάδα έχει κερδίσει μία καλή φήμη σε όλες τις μεγάλες διεθνείς αγορές. Και το 2024 θα έχουμε μία πολύ θετική έκπληξη για την ελληνική οικονομία».

«Σε μία Ευρώπη η οποία βρίσκεται σε πολύ μεγάλη πολιτική περιδίνηση, η Ελλάδα φαντάζει σαν μία όαση σταθερότητας. Χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο να βελτιώσουν τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών.

Για το επίδομα μητρότητας

Για το επίδομα μητρότητας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «η ρύθμιση αυτή είναι πραγματική άσκηση δημογραφικής πολιτικής. Το νούμερο ένα θέμα της Ελλάδας είναι το δημογραφικό. Με τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, είναι μία παρακαταθήκη που αφήνω πίσω μου στο υπ. Εργασίας ως αληθινή άσκηση δημογραφικής πολιτικής».

Όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση αυτή, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, δείχνει την ευαισθησία της και τη φροντίδα της στον αγροτικό κόσμο γιατί πιστεύουμε στην ανάγκη η Ελλάδα να έχει πρωτογενή τομέα».

«Θέλω να πω στους φίλους μου αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους. Να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους, να διαμαρτυρηθούν αλλά να μην κλείσουν τους δρόμους. Το κλείσιμο των δρόμων δημιουργεί μεγάλη βλάβη στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα