Πούτιν: Τα όπλα μας είναι καλύτερα από αυτά του ΝΑΤΟ

 Πούτιν: Τα όπλα μας είναι καλύτερα από αυτά του ΝΑΤΟ

Τα σύγχρονα ρωσικά όπλα είναι ανώτερα από αυτά του ΝΑΤΟ, ενώ η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας αυξάνει τον όγκο των προμηθειών, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τούλα. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, τα προϊόντα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας έχουν μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό και ξεπερνούν σε ικανότητες εκείνα των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Εάν συγκρίνετε τα σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ και τα όπλα της τελευταίας περιόδου της σοβιετικής εποχής, είναι κατώτερα σε ορισμένα σημεία. Αλλά αν πάρετε τα πιο σύγχρονα όπλα μας, είναι σαφώς ανώτερα από όλα», δήλωσε ο Πούτιν, διευκρινίζοντας πως αναφέρεται κυρίως σε πυραυλική τεχνολογία, τεθωρακισμένα οχήματα και όλα τα όπλα που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης.

Σήμερα, οι ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις είναι «γεμάτες παραγγελίες», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, πωλούνται στο εξωτερικό». Ειδικότερα, το σύστημα αντιαεροπορικών πυραυλικών πυροβόλων Pantsir έχει «μεγάλη ζήτηση», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας του, σε σχέση με τις οικονομίες σε Ευρώπη και Αμερική. «Οι θεμελιώδεις αρχές της οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη, είναι καλές… θα αναπτυχθούν, αλλά σήμερα βρίσκονται στον πάτο. Εμείς είμαστε σε θετική τροχιά» είπε.