Πέθανε ο Χρήστος Φωτίου-Ιστορικός δήμαρχος στο Κερατσίνι και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

 Πέθανε ο Χρήστος Φωτίου-Ιστορικός δήμαρχος στο Κερατσίνι και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής ο Χρήστος Φωτίου, σε ηλικία 85 ετών, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Ο Χρήστος Φωτίου διετέλεσε δήμαρχος Κερατσινίου από το 1975 έως το 1978, ενώ κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών είχε εξοριστεί στη Γυάρο.

Από το 1981 έως και το 1989 ήταν βουλευτής Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ ενώ από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο του 1986 ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Στη συνέχεια υπήρξε ο πρώτος αιρετός νομάρχης Πειραιά (1994-98), ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Διετέλεσε πρόεδρος του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) από το 2010 ως το 2013. Υπήρξε πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας ΕΣΤΙΑ Α.Ε. και της ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. (πρώην Εταιρεία Λιπασμάτων). Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Οικονόμου και πατέρας τριών παιδιών. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στο Νεκροταφείο του Σχιστού.

ΠΑΣΟΚ: Με βαθύ σεβασμό και οδύνη αποχαιρετούμε τον Χρήστο Φωτίου

«Με βαθύ σεβασμό και οδύνη αποχαιρετούμε τον Χρήστο Φωτίου, που τίμησε με τους αγώνες του και την πολιτική του δράση τη Δημοκρατική Παράταξη. Μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, ο Χρήστος Φωτίου πάλεψε για την πτώση της χούντας και εξορίστηκε στη Γυάρο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Υπηρέτησε με όραμα, εργατικότητα και αφοσίωση τους συμπολίτες του διατελώντας δήμαρχος Κερατσινίου την περίοδο 1975-1978 και πρώτος αιρετός νομάρχης Πειραιά την περίοδο 1994-1998, ενώ το 1986 ανέλαβε υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικά Άρθρα