ΣΥΡΙΖΑ για φοιτητές: Οι “θλιβερές μειονότητες” έγιναν ποτάμι που πνίγει το Μαξίμου

 ΣΥΡΙΖΑ για φοιτητές: Οι “θλιβερές μειονότητες” έγιναν ποτάμι που πνίγει το Μαξίμου

Συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024. Φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και σύλλογοι διδασκόντων στα Πανεπιστήμια εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Στήριξη και ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να «σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο» και να μην καταθέσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τη νέα μαζική πορεία φοιτητών και την άγρια καταστολή των ΜΑΤ. Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «κάθε μέρα και χειρότερη αποδεικνύεται η κυβέρνηση της ΝΔ αφού μετά τη στοχοποίηση, την άθλια συκοφάντηση και την τρομοκράτηση της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, σήμερα προχώρησε στο τελευταίο στάδιο επίδειξης αυταρχισμού και ισχύος.

Προφανώς, το αστείο επιχείρημα περί “θλιβερών μειονοτήτων”, που δεν άντεξε ούτε 24 ώρες, μετατράπηκε σε “βία και καταστολή” απέναντι σε χιλιάδες φοιτητές που προασπίζονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο για 4η εβδομάδα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει «απερίφραστα την προσπάθεια τρομοκράτησης που υφίστανται μέρες τώρα χιλιάδες νέοι που υπερασπίζονται σθεναρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στο Δημόσιο Αγαθό της Παιδείας.

Συντασσόμαστε με τους φοιτητικούς συλλόγους, την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε πολίτη που αντιτίθεται στην συνταγματική εκτροπή που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης.

Αγωνιζόμαστε για μια Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, με αναβαθμισμένες σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και να μην καταθέσει το Ν/Σ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, να προκηρύξει νέες θέσεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού και να καταργήσει το άδικο μέτρο της ΕΒΕ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα