Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Μαζικές συγκεντρώσεις από τους φοιτητές σε όλη τη χώρα

 Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Μαζικές συγκεντρώσεις από τους φοιτητές σε όλη τη χώρα

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, ποτέ δεν θα ιδρύσετε σχολές ιδιωτικές», «Ιδιωτικές σχολές θέλει η ΝΔ να φτιάξει, το άρθρο 16 κανείς δεν θα πειράξει», «Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ κι οι εισαγγελείς».

Με τα συνθήματα αυτά να δονούν την ατμόσφαιρα, το κέντρο της Αθήνας έχει πλημμυρίσει για άλλη μια Πέμπτη, την τέταρτη στη σειρά, στο αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια από χιλιάδες φοιτητές που στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια έχει απευθύνει κάλεσμα και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, οι γονείς, με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ενώ μαχητική παρουσία αναμένεται στα μπλοκ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ και των ΕΛΜΕ καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας, από τις 11 π.μ., για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Παράλληλα, στους δρόμους έχουν ξεχυθεί φοιτητές και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα, στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου και σε άλλες πόλεις.

Ήδη, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεχιζόμενων αγωνιστικών διεργασιών καταδίκης του σχεδιασμού για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με τον εκφοβισμό και τη συκοφάντηση να επιστρατεύονται για να καλύψουν την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στο δίκαιο περιεχόμενο αυτού του αγώνα, έχει αποφασιστεί ο επόμενος σταθμός με πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στην Αθήνα, στις 12 στα Προπύλαια.

Σχετικά Άρθρα