Νέα κακοκαιρία εξπρές το Σαββατοκύριακο

 Νέα κακοκαιρία εξπρές το Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία σήμερα θα επικεντρωθεί στα νότια και στα ανατολικά, φέρνοντας βροχές και χιονόνερο σε χαμηλότερο υψόμετρο, καταιγίδες γύρω από την Κρήτη και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στην τηλεόραση του Open, οι θυελλώδεις άνεμοι θα κοπάσουν το απόγευμα της Τετάρτης. Η θερμοκρασία θα κινηθεί γύρω στους 12 με 14 βαθμούς Κέλσιου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις και χιονόνερο, ενώ νέες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές και ημιορεινές ζώνες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κέλσιου, ενώ οι πολύ ισχυροί νοτιάδες θα επιμείνουν.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει εντός της ημέρας, προσεγγίζοντας τους 11 βαθμούς Κέλσιου. Στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις και μέτριες εντάσεις.

Από την Πέμπτη αναμένεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να προσεγγίζει τους 15 βαθμούς Κέλσιου. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο ένα σύντομο ψυχρό κύμα θα πλήξει τη χώρα, προκαλώντας νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Από Δευτέρα νέες θερμές αέριες μάζες από τη δυτική Ευρώπη θα επηρεάσουν τη χώρα μας, φέρνοντας ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Σχετικά Άρθρα